Wpis z mikrobloga

W ogóle to jest jakaś abstrakcja, że Amerykanie jak mówią że idą w góry to mają na myśli że wsiadają w pickupa, jadą 3 godziny za miasto, wchodzą do lasu i tak sobie idą cztery dni bez spotykania innego człowieka, po drodze paląc ogniska i śpiąc w namiocie. Do tego jeszcze muszą pamiętać żeby wziąć rewolwer, gaz na niedźwiedzie i patelnię do smażenia jajek, a to wszystko w parku narodowym. #outdoor #gory
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaspil: trochę nie czaję, czemu abstrakcja (nawet trochę ciężko uwierzyć, że "Amerykanie", kiedy przeciętny Amerykanin do sklepu kilometr od domu często musi jechać autem, bo do głowy by mu nie przyszło, żeby iść pieszo, a nawet w wielu mniejszych miejscowościach brakuje chodników, żeby gdzieś iść, no ale to zależy od człowieka, nie narodowości). Setki razy byłam na kilkudniowym tripie po lasach, górach itd., gdzie albo robiłam sobie postój na jakimś
  • Odpowiedz
@drobne_na_taryfe:

są też parki narodowe o powierzchni Szwajcarii, nie?

Nie zwyczajnie nie jestem p---------m tygrysem syberyjskim by potrzebować park narodowy powierzchni Szwajcarii by spędzić kilka dni w lesie xDDD
  • Odpowiedz
@banciur: nic nadzwyczajnego, odcinek szlaku gr131, już za Parkiem Narodowym Teide, w stronę La Esperanza. Latem mało uczęszczany bo gorąc w p---u. Aktualnie szlak z La Caldera do La Esperanza jest zamknięty, z powodu pożarów, które miały miejsce w sierpniu 2023, ogólnie mają tam mega dużo terenu do ogarnięcia. Co by nie było polecam cały szlak GR131 przez wszystkie wyspy, można się wkręcić.
  • Odpowiedz
@panzmarszrutkiwbiszkeku: Dzieki za tipa bardzo sie przyda. Bylem na Teneryfie i zamierzam wrocic. Po moim pobycie zapisalo mi sie ze Teneryfa to albo zapchane okolice stozka Teide albo piekna Anaga ktora jest za mala na dwa dni bez ludzi. To co pokazales wyglada fajnie i dalo mi pomysl zeby wyjrzec poza glowne atrakcje.
  • Odpowiedz