Aktywne Wpisy

Sonozaki +6
Piszę to trochę ku przestrodze: dbajcie o swoje zdrowie psychiczne. Jeśli przez kilka lat czujecie się źle, a potem robi się już naprawdę ciężko, to nie liczcie na to, że wszystko samo się ułoży. Ja się na tym mocno przejechałem. Byłem w takim momencie, że potrzebowałem choć odrobiny wsparcia, ale najwyraźniej jestem kimś, z kim trudno wytrzymać, bo większość ludzi woli trzymać spory dystans i nie miałem takiej osoby na którą mogłem
RobinSchudl +4
źródło: 20260215_020448
Pobierz

Witam, postawili na moim kołchozie myjkę do detali. Środek jaki jest używany do czyszczenia to aminoetanol, po szybkim sprawdzeniu w internecie jest on opisywany jako szkodliwy. Myjka stoi bez żadnej wentylacji oraz wyciągów, po środku hali, nie zamknięta, wśród innych maszyn. Planuje zgłosić to do PIPu, bo nie mam zamiaru się truć, pracując w pobliżu odczuwam pieczenie oczu oraz gardła. Mam parę pytań, może znajdzie się ktoś tu obeznany z tematem.
1. Czy mogę zgłosić to pod swoim imieniem i nazwiskiem, czy lepiej zrobić to anonimowo żeby uniknąć ewentualnych nieprzyjemności.
2. Jakie informacje zawrzeć oprócz tych oczywistych aby przyspieszyć proces.
3. Jak długo zajmie kontroli przybycie tutaj, i czy w ogóle ktoś daje j-----a o te zgłoszenia xd.
No i ogólnie prosiłbym o porady, jeżeli ktoś kiedyś borykał się z podobnym problemem.
#pracbaza #pip #donos #januszebiznesu
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Dodatkowo uprzedzają o kontroli, więc firma ma czas się przygotować i np. Schłodzić kub ogrzać halę itd.
Widziałem kilka kontroli pipu i żadna nie przyniosła poprawy - osoby kontrolujące dogadywały się z kierownikiem magazynu i przeprowadzali kontrolę aby nic nie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny