Wpis z mikrobloga

pytanie dla programistow co sa na b2b

bo wg wykopka @Pimento chlopy na b2b sa ciemiezeni, placa ogromnie wysokie podatki a nie sa na laskawe UoP, bo pracodawca im nie pozwala https://wykop.pl/wpis/82285009/skreca-mnie-na-mysl-ze-w-tym-kraju-mentzen-ktory-j#285086545

#pracait #pytanie #programista15k #jdg #b2b #pracbaza
@Pimento 0
@SmugglerFan nie wiem czy ty ciśniesz teraz bekę czy masz po prostu gwoździa w głowie

Dlaczego jesteś na B2B?

• Pracodawca mnie zmusił 37.1% (46)
  • Sam wolałem B2B od UoP 62.9% (78)

Oddanych głosów: 124

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uzytkownik_wykop_pl: Ja akurat świadomie wolę B2B, ale z rozmów widzę, że raczej większość obecnie wolałaby UoP.
Firma w której pracuje ma w ogłoszeniach UoP i B2B, ale jakieś 80% jest zatrudnionych na B2B. Dowiedziałem się dopiero niedawno, że jak ktoś we wstępnej rozmowie mówi że tylko UoP to go od razu odrzucają.
  • Odpowiedz
@SmugglerFan no i czego się dowiedziałeś ciekawego? ( ͡° ͜ʖ ͡°) teraz proszę poszukaj info o kosztach prowadzenia dg, progach podatkowych i zasięgnij opinii ludzi którzy w tym siedzą. Może zrozumiesz, że to nie droga usypana różami.
  • Odpowiedz
@SmugglerFan lol. Masz rozdwojenie jaźni? Sam kręcisz aferę i nazywasz mnie kłamcą po czym kiedy nie wychodzi na twoje dalej nie chcesz przyznać, że nie masz racji. Możesz być nawet i biskupem na rencie ale nie znasz podstawowej ekonomii i śmiem wątpić w to twoje „b2b” bo widziałbyś ile hajsu musisz co miesiąc oddać. Czego masz się dowiadywać? Które gospodarki rosną najszybciej i dlaczego nie te które mają wysokie podatki (podpowiem
  • Odpowiedz
@SmugglerFan nigdzie nie napisałem, że byś więcej zarabiał na uop. Powiedziałem, że jako koszt dla twojego pracodawcy lepiej wychodzi b2b, nawet jeśli znacząco jest wyższy niż netto na uop. Przykładowo dla zarobków netto 10000zł koszt całkowity dla pracodawcy to niecałe 18000zł przy uop. Tak więc nawet jeśli to ty wystawisz fv na 16000 to pracodawca DALEJ JEST DO PRZODU. Być może cie ruchają a ty o tym nie wiesz xD. I
  • Odpowiedz