Aktywne Wpisy

MonazoPL +76
Bonżur przyjaciele!
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜
źródło: santander 1060
Pobierz
Soothsayer +59
Kiedy ostatnio mieliście na c--j ja żyję moment?

@Fekalny_okuratnik: ja tam się nie znam, na lewice ani na konfe nie głosuje ale podejrzewam że to zjawisko ma coś wspólnego z dwoma rzeczami:
- lewica nie ma takiemu kołchoźnikowi NIC do zaproponowania. Kołchoźnik pyta o najprostsze rzeczy, typu zrównanie wieku emerytalnego czy norm dźwigania i słyszy że to nie dla areczka
- kołchoźnik marzy o tym żeby kiedyś nie być
@thorgoth: bo to jest tak zwana bananowa lewica i oni wywodzą się z domów gdzie nigdy nie musieli pracować
P------i i też mnie to denerwuje, niemniej nigdy i nigdzie nie było mowy o różnym wieku emerytalnym.
Za to od Sławka dostaniemy służbę wojskową, brak zrównania wieku emerytalnego i z-------l w robocie.
Ja na obecną lewicę (czyli partie Lewica) raczej głosu nigdy nie oddam ale czekam aż spadną pod próg i utworzy się jaka inna partia lewicowa. Wtedy się zastanowię
@robert_blaszczykowski: Za to pani minister z lewicy powiedziała, że oni tego nie zmienią i nie zamierzają nawet.
@Fekalny_okuratnik: @Ishtarr Tylko, że polska kawiorowa lewica mocno się przyczyniła do takiego stanu rzeczy, przewodnicząca sejmowej lewicy Żukowska dosłownie powiedziała, że robotnicy to nie elektorat lewicy xD. Razem zmieniło narrację i dobrze, że
Ponieważ dzisiejsza lewica nosi tęczowe flagi, martwi się o imigrantów, aborcję i walkę z rasizmem poprzez wpychanie multikulti w filmy, gry i gdzie się da. Prawa pracownicze czy czysty socjalizm rozmywa się w tym, nie jest kojarzony. Przejęła to populistyczna prawica pokroju PiSu, a Konfa się nie odcina - w sumie mało o tym mówi obecnie mając inne priorytety (zbieżne z PiSem i innymi psychoprawicami) więc paradoksalnie przyciąga też proli
@Fekalny_okuratnik XDDDD Memcena jest pozerem, a nie żadnym kapitalistą
Areczek jak trafi do lokalu wyborczego, to nie myśli o takich sprawach, on pomyśli jak to Mentzen zaorał kogoś, że to biznesman to się zna na zarabianiu pieniędzy, to na pewno i Areczek pod jego rządami będzie zarabiał
@Fekalny_okuratnik Ostatnio każdy wielki i mądry socjalista na wypoku powtarza te hasła jak mantrę. Zastanawia mnie: macie jakiś skrypt od naczelnego
@MYexodus: coś jak premier Oleksy, opowiadający sie za rozdziałem kościoła i państwa, w przerwie między pielgrzymką na Jasną Góre i wizytą u prymasa Glempa by spytać się go co sądzi o ustawie budżetowej.
Było jasne pytanie o zrównanie wieku emerytalnego. Ministra Kotula jasno odpowiedziała - nie ma na to szans. ADB cośtam przebąkiwała że może nierówność nie jest taka zła, bo nieodpłatna praca kobiet
Myślę że masz mylne wrażenie co do lewicy w Polsce, bo