Wpis z mikrobloga

po czym idą głosować na partie które są anty-pracownicze

@Fekalny_okuratnik: ja tam się nie znam, na lewice ani na konfe nie głosuje ale podejrzewam że to zjawisko ma coś wspólnego z dwoma rzeczami:
- lewica nie ma takiemu kołchoźnikowi NIC do zaproponowania. Kołchoźnik pyta o najprostsze rzeczy, typu zrównanie wieku emerytalnego czy norm dźwigania i słyszy że to nie dla areczka
- kołchoźnik marzy o tym żeby kiedyś nie być
  • Odpowiedz
@thorgoth: Słuchaj, świat nie kończy się na lewicy i konfie xD Przecież program takiej partii Razem właśnie opiera się o sprawiedliwość społeczną i polepszanie jakości życia przeciętnego kołchoźnika xD to, że ludzie wpadają w bańkę, że lewica zajmuje sie p--------i typu pedalstwo i ekoterroryzm to tylko efekt propagandy skrajnej prawicy. Moze by tak poswiecic te pare chwil na zapoznanie sie z programem wyborczym innych partii, zamiast siac w kolko takie
  • Odpowiedz
- lewica nie ma takiemu kołchoźnikowi NIC do zaproponowania

@thorgoth: bo to jest tak zwana bananowa lewica i oni wywodzą się z domów gdzie nigdy nie musieli pracować
  • Odpowiedz
@Incel_Abdul_Al_Stulejari
P------i i też mnie to denerwuje, niemniej nigdy i nigdzie nie było mowy o różnym wieku emerytalnym.
Za to od Sławka dostaniemy służbę wojskową, brak zrównania wieku emerytalnego i z-------l w robocie.

Ja na obecną lewicę (czyli partie Lewica) raczej głosu nigdy nie oddam ale czekam aż spadną pod próg i utworzy się jaka inna partia lewicowa. Wtedy się zastanowię
  • Odpowiedz
Jak dotąd lewica takich postulatów nie miała a nierówny wiek emerytalny to wina tylko i wyłącznie pisu, czyli tej rzekomej prawicy

@robert_blaszczykowski: Za to pani minister z lewicy powiedziała, że oni tego nie zmienią i nie zamierzają nawet.
  • Odpowiedz
Najwięksi robole i pracownicy kołchozów narzekają w niebogłosy że janusz ich wyzyskuje i nie daje wolnego, po czym idą głosować na partie które są anty-pracownicze. Polacy po prostu lubią być niewolnikami i świadomie wybierać swojego oprawcę.

@Fekalny_okuratnik: @Ishtarr Tylko, że polska kawiorowa lewica mocno się przyczyniła do takiego stanu rzeczy, przewodnicząca sejmowej lewicy Żukowska dosłownie powiedziała, że robotnicy to nie elektorat lewicy xD. Razem zmieniło narrację i dobrze, że
  • Odpowiedz
  • 4
@Fekalny_okuratnik

Ponieważ dzisiejsza lewica nosi tęczowe flagi, martwi się o imigrantów, aborcję i walkę z rasizmem poprzez wpychanie multikulti w filmy, gry i gdzie się da. Prawa pracownicze czy czysty socjalizm rozmywa się w tym, nie jest kojarzony. Przejęła to populistyczna prawica pokroju PiSu, a Konfa się nie odcina - w sumie mało o tym mówi obecnie mając inne priorytety (zbieżne z PiSem i innymi psychoprawicami) więc paradoksalnie przyciąga też proli
  • Odpowiedz
@thorgoth: Lewica jasno opowiada się za zrównaniem wieku emerytalnego, ale Areczka tak naprawdę to nie obchodzi, normy dźwigania też go nie obchodzą bo nie obchodzi to nawet BHP-owca, to jest martwy przepis.

Areczek jak trafi do lokalu wyborczego, to nie myśli o takich sprawach, on pomyśli jak to Mentzen zaorał kogoś, że to biznesman to się zna na zarabianiu pieniędzy, to na pewno i Areczek pod jego rządami będzie zarabiał
  • Odpowiedz
Konfiarze nie zdają sobie sprawy, że gdyby nie ta przebrzydła i zgniła lewica to do dziś nie byłoby czegoś takiego jak wolna sobota, płatny urlop albo L4. Tylko i wyłącznie dzięki lewicy mamy coś takiego jak prawa pracownicze i choćby to że etat wynosi 8h dziennie, a nie 12h tyrania.

@Fekalny_okuratnik Ostatnio każdy wielki i mądry socjalista na wypoku powtarza te hasła jak mantrę. Zastanawia mnie: macie jakiś skrypt od naczelnego
  • Odpowiedz
Lewica jasno opowiada się za zrównaniem wieku emerytalnego

@MYexodus: coś jak premier Oleksy, opowiadający sie za rozdziałem kościoła i państwa, w przerwie między pielgrzymką na Jasną Góre i wizytą u prymasa Glempa by spytać się go co sądzi o ustawie budżetowej.

Było jasne pytanie o zrównanie wieku emerytalnego. Ministra Kotula jasno odpowiedziała - nie ma na to szans. ADB cośtam przebąkiwała że może nierówność nie jest taka zła, bo nieodpłatna praca kobiet
  • Odpowiedz
@thorgoth: Kotula, Dziemianowicz-Bąk czy Biejat jasno wielokrotnie wspominały o tym że popierają zrownanie wieku emerytalnego, najczęściej do 63 lat. Przecież prawdą jest że nie ma na to poparcia w Sejmie. Tusk kiedys podniósł i zrownal wiek emerytalny do 67 lat. Przez to między innymi przegrali wybory, to wydarzenie zacementowalo nam temat wieku emerytalnego na lata, nikt tego nie będzie ruszał.

Myślę że masz mylne wrażenie co do lewicy w Polsce, bo
  • Odpowiedz