Wpis z mikrobloga

To jest doprawdy niesamowite jakie poruszenie wywołały słowa Brauna, Siemoniak dodatkowo straszy, że Braun trafi za kraty za swoje słowa...

Jednocześnie słowa Barbary Nowackiej o "polskich nazistach" spłynęły bez reakcji, mimo obrazy wszystkich Polaków. Ona sama nie podniosła żadnych konsekwencji...

Piękne są priorytety w rządzie...

#braun #polityka #polska #tusk #konfederacja #4konserwy
GangKobry - To jest doprawdy niesamowite jakie poruszenie wywołały słowa Brauna, Siem...

źródło: temp_file6602476692217847332

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GangKobry: Ale to, że ktoś inny rzekomo coś powiedział, to nie wybiela w niczym Brauna, więc daruj sobie whataboutism. Nie wiem czy wiesz, ale chyba nie, więc wiedz, że kłamstwo oświęcimskie jest przestępstwem:
zaprzeczanie publicznie i wbrew faktom zbrodniom, o których mowa w art. 1 pkt 1 powyższej ustawy, jest przestępstwem ściganym z urzędu zagrożonym grzywną lub karą pozbawienia wolności do lat 3.
  • Odpowiedz
@GangKobry: Bredniami nazywam przypieprzanie się do oczywistego przejęzyczenia, o czym świadczy całość wypowiedzi Nowackiej. Na niekorzyść Brauna natomiast działa fakt, że od lat pieprzy te same kocopoły.
  • Odpowiedz
widzę mocny fanatyzm

@arkadi2020: Nie pisz już do mnie, bo dwa razy tego samego nie zwykłem tłumaczyć. Jeśli Mas ograniczenia które nie pozwalają ci rozumieć słowa pisanego, to twój problem. Nie będę tłumaczył psu po co solę ziemniaki.
  • Odpowiedz
ktoś inny rzekomo coś powiedział, to nie wybiela w niczym Brauna

@AdamF_OG:

niby tak, ale gdy Braun powie coś o Żydach, to całą elita aż się pieni i potyka o własne nogi na wyścigi go potępiając.
Gdy w jakimś Domu niemiecko-polskim w Berlinie przygotowują wystawę o współudziale Polaków w holokauście to jakoś nie widzę szerokiego potępienia ze strony klasy politycznej. A zgodzisz się chyba ze jest to równie bulwersujące zjawisko?
  • Odpowiedz
@henry-jest: Nie jest mi ten wątek dokładnie znany, więc się nie wypowiem. Natomiast z pewnością skala jest inna - sam w kontekście tej drugiej sprawy używasz zwrotu ,,jakimś", ,,jakoś", ,,przygotowują". Tymczasem dokonane zbrodnie nazistowskie w Auschwitz to fakt powszechnie i dobitnie znany. Stąd i znaczniejsza reakcja względem kogoś zaprzeczającemu zbrodniom III Rzeszy.
  • Odpowiedz
@gozer-traveler @AdamF_OG

zanegował komory w Auschwitz.

Cóż, trudno mi go bronić, bo dziennikarz nie pozwolił mu dokończyć, ale z tego co wynika z jego wpisu na X, to wygląda że nie negował on istnienia komór, ani holocaustu, tylko raczej chodziło mu o skalę, cyt. "Służę faktami, które dowodnie wykazują ahistoryczność i nienaukowość istotnych elementów hagady Holokaustu. Kto pyta, nie błądzi."
Mowa jest o "istotnych elementach" a nie o tym że
  • Odpowiedz
@GangKobry: jak trzeba mieć pusto we łbie żeby porównywać coś do niczego?
Jasno chyba Braunsztajn powiedział że może dokończyć te swoje z d--y wywody ale nikt temu idiocie nie dał na to szansy ⛔️😎
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: Oczywiście że nie wybiela. Co natomiast daje do myślenia to ekstremalnie różne reakcje tzw komentariatu.

Acha zwrot o polskich nazistach budujących obozy można również podciągnąć pod ten sam paragraf ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz