Wpis z mikrobloga

✨️ Zostałem oszukany na blika - co robić?
zostałem oszukany na blika za 200zl jak frajer bo koleś najwidoczniej dziewczynę udawał. iść z tym na policję czy to strata czasu? dałem mu kod blik
#prawo #tinder

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: no policja na narzędzia do ustalenia, kto jest właścicielem konta w banku powiązanego z numerem telefonu Twojej "dziewczyny" (prokurator uchyli tajemnicę bankowa), a nawet jak konto jest na słupa, to bank poda numer IP, z którego ktoś się logował. Tacy drobni oszuści raczej się zbyt dobrze nie zabezpieczają, więc tak, możesz iść na policję, oni raczej liczą, że będzie Ci wstyd, bo dałeś się zrobić jak napalony idiota.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim zadzwoń do swojego Banku i zgłoś Ognivo do tego Blika (powiedz że to oszustwo niezrealizowana usługa) i popros o informacje zwrotna że gdzie zostało złożone zawiadomienie. Zazwyczaj Banki w takiej sytuacji na podstawie art. 106 prawa bankowego zakładają blokadę na rachunku i składają zawiadomienie. Jak zrobisz to szybko to możesz jeszcze hajs odzyskać a jak nawet nie to może się uda złapać oszusta. Zapewne nie jesteś jedynym pokrzywdzonym.
  • Odpowiedz
zostałem oszukany na blika za 200zl jak frajer bo koleś najwidoczniej dziewczynę udawał. iść z tym na policję czy to strata czasu? dałem mu kod blik

@mirko_anonim: Iść to ty możesz po rozum do głowy spermiarzu

Dobrze ci tak

I co powiesz Panie władzo bo ja chciałem obcej lasce przelać 200zł? Przecież tam cię zabiją śmiechem xD
  • Odpowiedz
oni raczej liczą, że będzie Ci wstyd

@PanKapibara: i powinno mu być wstyd w pierwszej kolejności to op powinien iść do "horny jail" i należy mu się "bonk". Kto normlany jakiejś randomowej nieznanej dupie wysyła bliki. Pewnie chciał zdjęcia st00pek.
  • Odpowiedz
@Wight: no oczywiście, imo 200 zł to dobra cena za taką lekcję życia (choć osobiście chciałbym, żeby OP wylądował pod pręgierzem z tabliczką "napalony naiwniak", a oszust - w więzieniu).
  • Odpowiedz