Wpis z mikrobloga

@stary_grat: w zasadzie sam sobie odpowiedziałeś, skoro nie chcesz przepłacać.

Ja używam clauda (nie używałem copilota nigdy akurat więc nie wiem jakie ma funkcjonalności) do projektów, jeżeli tej funkcjonalności nie używasz, to jak wspomniałeś po co przepłacać
  • Odpowiedz
  • 0
nie używałem copilota nigdy akurat więc nie wiem jakie ma funkcjonalności

@Anihilacja_entropii: kurde nigdy nie korzystales z code completion od copilota? to jest najlepszy feature tych wszystkich agentów. ja wykorzystalem wlasnie limit i czuje sie jakbym wymyslal kolo na nowo. niewiarygodnie przyspiesza to prace, a teraz wszystko recznie musze pisac. znowu z drugiej strony nie chcialbym rezygnowac z claude bo lubie tam z nim dyskutowac na claude.ai
  • Odpowiedz
kurde nigdy nie korzystales z code completion od copilota? t

@stary_grat: nie, bo w mojej pracy akurat nie ma takiej możliwości (specyficzny język, dostęp tylko przez zdalne pulpity na określonych edytorach). A claude używam po prostu w moich prywatnych projektach. I jestem tym zachwycony. Rozwiązuje mi to kupę problemów.

znowu z drugiej strony nie chcialbym rezygnowac z claude bo lubie tam z nim dyskutowac na claude.ai

@stary_grat: dyskutować
  • Odpowiedz
@stary_grat: ja używam Cursor i Claude płatne, a o pierdoły jakoś z przyzwyczajenia pytam Chat. Może jak mi się skończy roczny Cursor to spróbuję Windsurf
  • Odpowiedz
  • 0
Cursor

@TomSz: @og_kosa: kurde polecacie tak tego cursora a mi sie wydaje ze to jest cos jak dla dzieci. jak sie wam tego uzywa? czym sie to rozni od vsc+copilot autopodpowiadacz? musze przetestowac akle nie chce mi sie instalowac bo juz 14:00 czyli fajrant
  • Odpowiedz
  • 0
@TomSz: i jak on sobie radzi? pisze tak dosc poprawnie czy overengineering na podstawowe rzeczy? dla mnie korzystanie z LLM to juz codziennosc i wsciekam sie jak mam cos wlasnorecznie napisac xD aczkolwiek czesto przy najprostrzych taskach LLM robi jakies wygibasy wiec ostatecznie czesto pisze cos recznie samemu jak jaskiniowiec
  • Odpowiedz
@stary_grat: robię dużo mniej skomplikowanych przeróżnych rzeczy a nie pojedynczy większy projekt więc u mnie się sprawdza dobrze, a jak mam coś większego to małymi kawałkami kodu żeby niczego nie zepsuł i można było weryfikować każdą zmianę
  • Odpowiedz
@stary_grat: Nie wiem jak działa teraz copilot, ostatnio korzystałem z niego z rok temu, ale jak przesiadłem sie na Cursora to była przepaść. W zasadzie to jest fork vscode. Najlepiej to sam przetestuj, jest free trial.
  • Odpowiedz
@stary_grat: mam pod sobą 400 stron klientów, ostatnio jednemu domena wygasła, zdarza się co jaki czas przy takiej ilości klientów, ale jak jeden na początku roku nie przedłużył to okazało się że nie miał dotępu do konta gdzie była zarejestrowana i zanim to zdąrzył wszystko rozwiązać to już było po ptakach i domena przejęta przed kogoś innego... a na strone pewnie miliony wydał przez lata ;) Postanowilem zrobić monitoring domen
  • Odpowiedz
  • 0
@TomSz: kurde przekonales, jednakze rowniez przestraszyles bo to jest ten dylemat na ktory caly czas natrafiam. czy uczyc sie jakiejs nowej technologii czy nie. uczyc - bo zwiekszy moje kwalifikacje, nie uczyc - bo llm mi to za mnie napisze i nawet sie nie zmęczy
  • Odpowiedz
@stary_grat: ja mam o tyle fajnie że z moją liczbą i różnorodnością klientów dzięki AI mogę robić pełno różnych mikrousług, a że efekty mojej pracy widać bardzo wyraźnie to mogę w firmie robić co mi się podoba, nikogo o nic nie pytam, nikt nie wie co robię póki nie zaprezentuje efektów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Problemem na pewno jest to, że później będzie problem znaleźć firmę
  • Odpowiedz