Wpis z mikrobloga

@Tagliacozzo: trzeba sobie uswiadomic jedno, to ze kupujacy placi prowizje nie znaczy, ze sprzedajacy nie traci.

Dla kupujacego jest to przezroczyste czy zaplaci 3.605 bezposrednio kupujacemu, czy 3,50 kupujacemy i 0.105 posrednikowi.
Nawet lepiej bo nizszy PCC jest xd

A to
  • Odpowiedz
@Norskee: nadal mają w------e, szukam właśnie działki i na trzech pośredników jeden mi powiedział że oddzwoni po weekendzie (piątek godzina czternasta), drugi że wyśle pinezkę na google maps a trzeci że wyśle mi detale mailem. Niestety zapomnieli XD i nikt ani nie zadzwonił ani nic mi nie wysłał. W żadnej innej branży nie spotkałem się z takim olewactwem
  • Odpowiedz
@fastmotion: Miałem to samo szukając mieszkania xD Wszystkim trzeba było się samemu interesować, o wszystko prosić i liczyć, że typ nie zapomni, albo że nie wyśle tego za miesiąc, kontakt z nimi to już w ogóle miałem wrażenie że oni po prostu 24h biegają ze spotkania na spotkanie xD Koniec końców na szczęście kupiłem bezpośrednio od właścicieli, więc przy mojej transakcji nie skorzystał żaden pośrednik ( ͡ ͜
  • Odpowiedz
@fastmotion:

szukam właśnie działki i na trzech pośredników jeden mi powiedział że oddzwoni po weekendzie […] nikt ani nie zadzwonił ani nic mi nie wysłał

Święta zasada, którą polecam się kierować: jeśli ktoś mówi, że „oddzwoni wieczorem / jutro / po weekendzie”, to pewne jest jedno: nie oddzwoni.
  • Odpowiedz