Wpis z mikrobloga

@pepedros: Fajnie że w Polsce coraz popularniejsze się robi inwestowanie, jakby tak jeszcze lekko obrzydzić ludziom pakowanie kasy w pustostany i produkty inwestycyjne wprowadzając jakiś kataster od piątej nieruchomości to już w ogóle byłaby bajka.
  • Odpowiedz
@pepedros: bez jaj, było tyle afer z mbank, że dziękuję, ok, sam mam i duże gratki dla mbank za statica, dobry program, jest sms do potwierdzania handlu na giełdzie, ale na pewno tam bym nie trzymał hajsu, mam tam kartę orlen w portfelu i nic więcej

do tego jeszcze piotrek najdek ratuje mbank ale tak to kicha

polecam alior bank, fajna apka, i bank bez fajerwerków i na pewno lepsze
  • Odpowiedz
@Konigstiger44:

Fajnie że w Polsce coraz popularniejsze się robi inwestowanie, jakby tak jeszcze lekko obrzydzić ludziom pakowanie kasy w pustostany i produkty inwestycyjne wprowadzając jakiś kataster od piątej nieruchomości to już w ogóle byłaby bajka.

albo np wprowadzić kwotę wolną od podatku od zysków kapitałowych np do 30kzł rocznie,
albo zrobić coś podobnego do brytytyjskiej ISA.
  • Odpowiedz
  • 1
@ipiter0:

przytłaczająca większość użytkowników XTB traci pieniądze

ale czy to jest wina XTB, że wybierają złe inwestycje? czy będąc u innego brokera wybrali by inaczej i osiągnęli
  • Odpowiedz
@pepedros: a ja nie mówię, że XTB jest złe tylko, że z tymi inwestycjami innymi niż betonowe złoto bywa raczej marnie w naszym społeczeństwie. A raczej marne są skutki tych inwestycji :p
  • Odpowiedz