Wpis z mikrobloga

Jak miałem do tej pory dobre zdanie o Allegro, to teraz pokazali, jakimi są januszami biznesu. W maju na Allegro bezpośrednio od Allegro kupiłem nowy telefon za 4999 zł. Telefon rozpakowałem dopiero w czerwcu, bo mi się nie spieszyło. Na ramce bocznej zauważyłem jakieś przebarwienia, których nie udało mi się usunąć, więc złożyłem poprzez Allegro reklamację ustawową 20 czerwca 2025 z żądaniem wymiany na telefon wolny od wad. Jak tylko otrzymałem od nich dane do nadania bezpłatnej przesyłki, to niezwłocznie im go wysłałem. Czas na rozpatrzenie reklamacji minął 4 lipca 2025 (14 dni kalendarzowych). Nawet ten termin potwierdzili w jednej wiadomości do mnie, więc spokojnie czekałem. 5 lipca napisałem do nich, że czas minął oraz że automatycznie moja reklamacja z żądaniem wymiany została uznana. Po krótkim czasie odpisali, że uwzględniają reklamację, ale zwracają pieniądze (odstępują od umowy). Odpisuję im, że się nie zgadzam ze zwrotem, ponieważ moje reklamacja została uznana automatycznie ze względu na brak odpowiedzi w terminie 14 dni. Dostałem odpowiedź, że sprawę zweryfikują i wrócą z odpowiedzią (05.07.2025). Dzisiaj dostałem informację, że zlecili zwrot pieniędzy (wiadomość automatyczna), więc im odpisałem, że uznali moje żądanie wymiany z automatu. Wiecie jaką dostałem odpowiedź? Że nie są zmusić SPRZEDAJĘCEGO (czyli SAMYCH SIEBIE) do zmiany decyzji. Hahaha! Później mi odpisali, że na moment rozliczenia reklamacji (czyli 05.07.2025) nie mieli towaru na wymianę i dlatego otrzymałem zwrot pieniędzy. Nie mają towaru na wymianę, ale cały czas ten telefon w różnych kolorach sprzedają z dostawą na jutro, ale za cenę 5649. Dzisiaj również mają dostępny. Dodatkowo przez Allegro od innego sprzedającego zakupiłem 2 etui do tego telefonu. Czas na odstąpienie od umowy zakupu etui już minął i Allegro nie jest chętne teraz zwrócić mi pieniędzy za bezużyteczne etui. Kontaktowałem się poprzez infolinię UOKiK, to telefonicznie prawnik mi powiedział, że nie mają prawa odstąpić od razu od umowy. Poradził mi udać się do Powiatowego Rzecznika Konsumenta. Zaraz tutaj powrzucam w komentarze zrzuty ekranu.
#allegro #janueszebiznesu #prawo @allegro_pl
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adrian77: Sprzedawca ma prawo odmówić wymiany lub naprawy, jeśli jest to niemożliwe lub wymagałoby nadmiernych kosztów. Nie mieli telefonu na stanie w dniu uznania reklamacji więc oddają kasę
  • Odpowiedz
  • 0
@Ledeburyt_: Mieli telefon. Poza tym reklamacja sama się uznała za zasadną z powodu braku odpowiedzi w terminie 14 dni. Musiałem im się przypomnieć, mimo że zapewniali, że postarają się sporo szybciej reklamację rozpatrzyć.
Adrian77 - @Ledeburyt_: Mieli telefon. Poza tym reklamacja sama się uznała za zasadną...

źródło: reklamacja

Pobierz
  • Odpowiedz