Wpis z mikrobloga

Wszyscy dostaja pregabaline, a ja zbyt dobrze funkcjonuje i sie nie lapie, ale dalej musze cierpiec i zmuszac sie do najprostszych rzeczy. Doslownie taka sama sytuacja jak z renta. Bede robic w kolchozie do smierci.

#przegryw
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wszyscy dostaja pregabaline

@akaisterne:
Czasem mnie zastanawia co się luzie tak nią jarają. Lata temu miałem zapisaną to równie dobrze mógłbym witaminę C albo inny rutinoscorbin łykać.
  • Odpowiedz
Moze nie masz fobii spolecznej? Dostales recepte od lekarza, czy na wlasna reke przyjmowales rekreacyjnie?

@akaisterne:
Od lekarza na nerwicę, głównie lęki społeczne. Efektu zero, szczególnie w zestawieniu z tym jak skuteczne były trzy piwa przed wyjściem z domu. No i właśnie zastanawia mnie to powszechne wykorzystanie rekreacyjne, przecież to nic nie "kopie".
  • Odpowiedz
nie wiem, nie ogar jest może dlatego nic nie odczułeś.

@programista3k:

Ciekawa sytuacja. Antydepresanty tez nie dzialaja na wszystkich, ale pierwszy raz slysze o czyms takim w przypadku pregabaliny.

@akaisterne:
A to może nie zauważyłem bo ogólnie byłem nieogar po rozwodzie i stosunkowo dużo piłem to mi zamydliło efekty. Ogólnie to dopiero niedawno (czyli zbliżając się do czterdziechy) zacząłem zauważać jakiekolwiek efekty leków (nawet takich jak paracetamol), spożycia kawy, diety
  • Odpowiedz
@smk666: Zależy ile brałeś tej pregalby. Na fobie społeczna i depresje działa dobrze, przynajmniej na mnie. Z tym że to dawki 150-300mg dziennie. I trzeba uważać bo uzależnia dosyć mocno. Zjazdy po tym są nieziemsko p--------e.
  • Odpowiedz
Ciekawa sytuacja. Antydepresanty tez nie dzialaja na wszystkich, ale pierwszy raz slysze o czyms takim w przypadku pregabaliny.

@akaisterne: na mnie pregabalina również w ogóle nie działa (pomijając efekty uboczne na początku, takie jak uczucie bycia pijanym)
  • Odpowiedz
@akaisterne: Nie przerwałem, lece dalej. Z tym że dorzuciłem 100 tramadolu i tak lece już kilka miesięcy.
To już tak zwana politoksykomania. Biore to właśnie na depresje i fobie społeczną, jedyna rzeczy która mi pomaga. Natomiast odradzam, bo zjazdy to piekło na ziemi.
  • Odpowiedz
  • 0
@CloudNine: Jestes pod kontrola lekarza, czy sam sobie dorzuciles tramadol, bo pregabalina przestala dzialac? Ja mam niby bipolara, ale rownie dobrze moze byc tak, ze jestem po prostu wrazliwy i zmiany nastroju wynikaja ze stresu. Ogladalem jakis czas temu taka babke na youtubie. Tez miala zdiagnozowana chorobe afektywna dwubiegunowa i ktos jej przepisal pregabaline. Wszystkie problemy zniknely. Tylko mowila, ze musi co jakis czas zwiekszac dawke. Mysle, ze w takiej
  • Odpowiedz
@akaisterne: Sam dorzuciłem. Po przerobieniu sporej ilości SSRI i SNRI od lekarzy, pozostało kombinować samemu. Taki mix mnie trzyma. Jeżeli tobie psychiatra nie pomógł, w sensie leki ssri to musisz kombinować. Trzeba jakoś żyć.
Terapia to też dobry pomysł, jak masz hajs to korzystaj, próbuj.
  • Odpowiedz
@akaisterne mi by się w sumie przydała pregaba, ale coś mi jej nie chcą wypisać. Przydałoby mi się coś na wyciszenie wieczorem, na lepsze spanie i pregaba się w tym bardzo dobrze sprawdzała, a nie chce zolpidemu czy jakiegoś benzo bo jestem po nich zombii
  • Odpowiedz
Zależy ile brałeś tej pregalby. Na fobie społeczna i depresje działa dobrze, przynajmniej na mnie. Z tym że to dawki 150-300mg dziennie. I trzeba uważać bo uzależnia dosyć mocno. Zjazdy po tym są nieziemsko p--------e.

@CloudNine:
Aż sprawdziłem IKP, bo ostatnią receptę realizowałem w 2018 roku i miałem 75mg 2x dziennie. Nie zauważyłem żadnego efektu, uzależnienia, ani zjazdu a brałem przez około rok ale fakt, ostro podlewałem wtedy piwskiem to
  • Odpowiedz