Wpis z mikrobloga

Jako że wykop ma siłę i dzięki nam deweloperzy będą musieli ujawniać ceny to może zorganizujemy kolejną presję dla rządu - aby wprowadzili podatek od każdego psa. Kocham psy ale każdy kto żyje w mieście lub tym bardziej w bloku widzi że to jest przeginka. Psy generują hałas i bród. No i niestety ludzie nadal nie sprzątają po psach. I zupełnie nie rozumiem dlaczego państwo prowadza podatek od deszczu a o psach zapomina. 50 zł miesięcznie za pieska i każdy przemyśli sprawę czy na pewno chce psa w domu. Niedługo będzie więcej psów niż ludzi.m jak tak dalej pójdzie. #deweloperka #nieuchomosci #psy
Megasuper - Jako że wykop ma siłę i dzięki nam deweloperzy będą musieli ujawniać ceny...

źródło: temp_file7835445001372811514

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@Megasuper 50 Ziko miesięcznie za psa, to trochę przeginka. Ja sam płacę 160euro/rok, a w Holandii trochę więcej zarabiam. Poza tym, za mój podatek budują wybiegi dla psów, ogrodzone płotem, więc pieniądze do kieszeni nie idą. Obawiam się, że w PL łatali by tym podatkiem budżet
  • Odpowiedz
  • 151
@Megasuper: ok, pod warunkiem, że ta kasa trafi do lokalnych władz i będzie mogła być wydawana tylko na dbanie o czystość lub tereny zielone. Ludzie mają psy i koty też choćby po to, by jakoś radzić sobie z samotnością. Podatek na zasadzie "bo tak i już" to dodatkowy cios w samotnych (a szczególnie biednych samotnych).
  • Odpowiedz
@Megasuper: jestem za, o ile nie zostanie wprowadzony podatek na przegrywy. Nie może być tak że idę sobie gdzieś i nagle widzę przegrywa i muszę na niego patrzeć a on nic nie płaci za to.
  • Odpowiedz
@Megasuper: popieram, ale to musi być bardzo dokładnie dobrana stawka, na poziomie który zadziała odstrzaszająco na ludzi, a nie tylko fiskalnie. myślałem np. o corocznym obowiązkowym przeglądzie u weterynarza z wpisem do bazy danych za 500zł
  • Odpowiedz
@Megasuper ja na przykład jestem za tym aby spółdzielnie mieszkaniowe pobierały opłatę za posiadanie psa w bloku. Taki pies pierwsze co robi po wyjściu na trawnik przed blokiem to zaczyna szczac. Właściciele psów powinni ponosić większe koszty utrzymania zieleni wokół budynku. Już nie wspominam o syfie na klatkach schodowych gdy pies wróci z uwalonymi łapami po kąpieli w błocie.
  • Odpowiedz
@Megasuper: zamiast zajmować się rzeczami istotnymi (jak wielki kapitał deweloperów, unikanie podatków itd.) to kręcicie Małysza tam gdzie nie trzeba (antyuchodźcy, antypsiarze, Julki, lgbt). Trzeba nauczyć się ze sobą żyć w zgodzie i wyrobić w sobie trochę wyrozumiałości
  • Odpowiedz
  • 0
@Megasuper ogólnie trzeba się zająć pisarzami. Jest ich chyba w naszym kraju najwięcej w Europie w stosunku do liczby mieszkańców.
Hałas, smród i brud to jedno ale jest jeszcze kwestia bezpieczeństwa, spacerów bez smyczy czy kagańca nawet jak ktoś ma po#$&#na rasę.
  • Odpowiedz