Wpis z mikrobloga

Cały tag ładuje synektik ( ͡° ͜ʖ ͡°) ciekawe czy reguła wykopowego antywskaznika zadziała i tym razem, bo dawno takiego hajpu nie było xD

#gielda
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Frwrd05: imo tu moze spadac i spadac. Nie wiem czemu szpitale mialyby brac davinci majac chinczyka robiacego to samo za pol ceny, jak ktos widzi cos wiecej niz ja to moze dac znac
  • Odpowiedz
@Misiek636r: 10 lat temu pewnie by to do mnie trafilo, obecnie bez znaczenia. Biorac pod uwage BYD i caly inny chinski high-tech, obecnie to jest irrelevant. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@Glupiii ktoś wrzucał, że Unia zakazała brania udziału Chińczykom w przetargach powyżej 5 mln euro. Wystarczy przetarg na dwa roboty i już Chińczycy są odrzuceni. A skoro te roboty głównie są kupowane za hajs z UE to będzie parcie żeby nie dotować Chińczyków.
  • Odpowiedz
  • 0
@Frwrd05 przekornie spytam, czego byście nie kupowali obecnie i trzymali sie od tego z dala??? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Glupiii: otóż to. Tu nie ma miejsca na wzrosty tu jest miejsce na sprzedaż na górce. Gruby wszedł w shortach bo lato idzie. Będziecie śmieciucha po 10zl uśredniać
  • Odpowiedz
@Frwrd05: ok to teraz moja ultra poważna analiza zrobiona w 30 minut:
-intuitive surgical działa na całym Świecie i też ma konkurentów. Mimo to ich system stanowi 95% robotów chirurgicznych
-60-70% przychodów to nie sprzedaż, a utrzymanie robotów + szkolenia
-da vinci pierwsze operacja 2000 rok, ten chińczyk dopiero w 2021. Słaby wskaźnik, ale jednak renoma i zaufanie robi swoje
-szpitale chętniej będą wybierać da vinci bo lekarze to dziady i nie lubią się
  • Odpowiedz