Aktywne Wpisy

naganiaczherculesa +166
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SystemHalted2_0 +65
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz

źródło: 9yws5l
PobierzTo jest taka karuzela s----------a. Przychodzi nowy management, więc trzeba sie czymś wykazać. Zaczynają ciąć koszty, wiec przenoszą część IT do Indii czy jakiegoś Bangladeszu, no bo po co tyle Polakom/Rumunom/Czechom płacić skoro wszystko działa xD Po jakimś czasie tamtejsze ludki coś spierdzielą, projekt sie posypie, firma traci kasę. Zapada decyzja o powrocie do Europy. Po kilku miesiącach czy latach projekty wychodzą na prostą, wszystko zaczyna działać.
@In_thrust_we_trust: Nie wiem jak w programowaniu, ale w administracji systemami czy HD to już dawno wciskają Pajetów. No i znam sytuacje gdzie szef po wywaleniu pracownika, jak się potem coś grubo z-----o, potrafił poprosić kumpli tego wywalonego ziomka żeby na priv zadzwonili do niego i zapytali się jak coś naprawić xD
To już jest szczyt bezczelności. No ale niestety sporo osób ulega no bo jak przyjaciel prosi
Woził Kamilek razy kilka, powieźli i Kamilka ( ͡º ͜ʖ͡º)
DEI to koszt który nie istnieje więc możemy nim przepalać zyski z innych działów np IT
Po tygodniu wrócili na kolanach.