Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: Kamilek jeszcze na ten czas zostanie "liderem zespołu". Nie jest to żadne kierownicze stanowisko, żadnej ekstra kasy za to nie dostanie, ale będzie odpowiadał za pracę ludzi pod sobą. No i wpisze sobie to do CV ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: @In_thrust_we_trust

To jest taka karuzela s----------a. Przychodzi nowy management, więc trzeba sie czymś wykazać. Zaczynają ciąć koszty, wiec przenoszą część IT do Indii czy jakiegoś Bangladeszu, no bo po co tyle Polakom/Rumunom/Czechom płacić skoro wszystko działa xD Po jakimś czasie tamtejsze ludki coś spierdzielą, projekt sie posypie, firma traci kasę. Zapada decyzja o powrocie do Europy. Po kilku miesiącach czy latach projekty wychodzą na prostą, wszystko zaczyna działać.
  • Odpowiedz
serio tak jest?!

@In_thrust_we_trust: Nie wiem jak w programowaniu, ale w administracji systemami czy HD to już dawno wciskają Pajetów. No i znam sytuacje gdzie szef po wywaleniu pracownika, jak się potem coś grubo z-----o, potrafił poprosić kumpli tego wywalonego ziomka żeby na priv zadzwonili do niego i zapytali się jak coś naprawić xD
To już jest szczyt bezczelności. No ale niestety sporo osób ulega no bo jak przyjaciel prosi
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: a od kiedy to korpo mające budżety liczone w milionach będzie p--------o się z AI czy Pajetem z Indii aby zaoszczędzić 5tys zł? To samo korpo które otwiera całe działy marketingu z Juleczkami i działy przyjazne LGBTQ+++ aby przepalać pieniądze ale móc sobie wpisać na stronce "przyjazne kobietom i osobom kobiecym".
  • Odpowiedz
@andbatros: a ja tam bez problemu coś naprawiałem jak zadzwonili. Tylko stawka była 300% a jak były jakiś próby targowania się to dziękuję, do widzenia, numer zablokuj ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@szasznik: zapomniałeś w tym cyklu o "nowy menago ucina koszty it o 50%, odbiera bonus za sukces, zmienia firmę a niższy szczebel zostaje sam z gownem" xd pol biedy jak skończy przedsięwzięcie, niektórzy w polowie drogi transformacji potrafią się ewakuować z firm
  • Odpowiedz
@inflacja_biedaku: bo IT to koszt który istnieje naprawdę i nie można go zlikwidować to chociaż starają się zminimalizować
DEI to koszt który nie istnieje więc możemy nim przepalać zyski z innych działów np IT
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: Mi kiedyś powiedzieli, że chcą z kimś nowym, świeżym, nowe pomysły, inne podejście, spojrzenie kogoś z boku, mocno zaangażowanego, nie wypalonego.
Po tygodniu wrócili na kolanach.
  • Odpowiedz