Aktywne Wpisy

KrnabrnyDzik +27
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

vieniasn +15
czy zdarzyło się wam kiedyś że siedzieliście na ławce i losowy człowiek się dosiadł i zaproponował a-----l albo gdzieś stali jaracze i zaproponowali normalnie dołączenie się?

Eh, nie wiem po co się za to łapałem. Nie mam żadnej wiedzy na temat Starożytnego Rzymu. Myślałem, że mimo wszystko z powieści też można się co nieco dowiedzieć, ale chyba nie w tym przypadku (tzn. to i tak nie był główny powód brania się za ten tytuł). Chyba trzeba mieć za sobą najpierw kilka książek historycznych, żeby w ogóle zabierać się za takie dzieła. Albo po prostu być ogólnie bardziej oczytany. Chciałem przeczytać coś trochę mniej typowego i wyróżniającego się od takich typowych powieści, ale to jednak nie jest poziom dla mnie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może ktoś z was czytał tak sam z siebie "Quo Vadis"? Ciężkie to było dla was?
#quovadis #sienkiewicz #ksiazki #czytajzwykopem #zalesie
@jeden_na_dziesiec: Tak, bardziej o to chodzi. Niezrozumiałe pojęcia, nadmiar bohaterów itd. No ale faktycznie może spróbuję się skupić bardziej na fabule i ogólnym zarysie i nie będę starał się zrozumieć każdego detalu.
Sory, jeżeli wołam kogoś niepotrzebnie, ale właśnie dzisiaj natknąłem się na takie jedno (!) zdanie i chyba może posłużyć jako dobry przykład, o co mi chodzi. Wy wszystko rozumiecie z tego, co tu jest napisane, każde słowo, pojęcie, imię? :D Jestem w stanie jedynie z tego wyłapać mocno uogólnioną informację o istnieniu w mieście niewolników i jakichś wolnych przybyszów, ale ciężko mi mieć
mitre attackjeśli już kogoś to bardzo ciekawi). Ale w ogóle mi to nie jest potrzebne przy czytaniu książki. Czy muszę dokładnie wiedzieć jak wyglądała halabarda i czym różniła się od glewii