Wpis z mikrobloga

@badreligion66 w jednym znalezisku Mirek wciskał mi, że Niemcy zwożą do Polski migrantów z terenu całego swojego kraju. Gdy go zapytałem o jakiekolwiek źródło, odpowiedział że rodzina z Bawarii mu powiedziała xD
  • Odpowiedz
@badreligion66: Nie ma znaczenia czy to co wrzucił Berkowicz to prawda czy nie. Przeważająca większość Polaków żąda pozbycia się wszystkich migrantów. Jeżeli partie "demokratyczne" tego nie dowiozą to Polacy dadzą władzę partiom autorytarnym i tyle.
  • Odpowiedz
Przeważająca większość Polaków żąda pozbycia się wszystkich migrantów. Jeżeli partie "demokratyczne" tego nie dowiozą to Polacy dadzą władzę partiom autorytarnym i tyle.

@Dragonan: Które to, jak pokazało wcześniejszych osiem lat, mają w dupie ten temat i żeby załatać dziurę budżetową po swoich programach,w tym ponownym obniżeniu wieku emerytalnego, wydały najwięcej wiz w UE.
  • Odpowiedz
@zapomnialemhaslo: To jest bardzo słaby argument. Po pierwsze dlatego, że w tym roku znowu przyjedzie do nas ogromna ilość pracowników na wizach. Nie chce mi się sprawdzać czy w tym roku ilość wiz przekroczy tę jaką wydał Pis w trakcie swoich kadencji. Jednak liczba będzie podobna do tej z przed roku i z 2023 a więc rekordowego roku Pis.

Dodatkowo wiadome jest, że to Pis stawiał płot na granicy z
  • Odpowiedz
@M4rcinS: Tu są dwa tematy. Pracownicy sezonowi na wizach i migranci z Białorusi.
Polska gospodarka potrzebuje pracowników do prostych prac fizycznych. I tak jak rok temu, tak w tym roku przyjedzie do nas podobna liczba jaką w ostatnim rekordowym roku sprowadził Pis.
Większość tych ludzi jest śniada, a nie czarna. Ma gdzie mieszkać i pracuje bo ma pozwolenie na pracę.

A ci co migrują przez Białoruś w dużej części jest
  • Odpowiedz
@badreligion66: Już miałem wątpliwości, ale jeśli Berkowicz tak napisał, to już wiadomo, że w rzeczywistości nie ma żadnych imigrantów z Niemiec, można się rozejść. Nie ma chyba drugiego takiego w Polskiej polityce tworzącego lub podającego takiej ilości fake newsów xDD
  • Odpowiedz