Wpis z mikrobloga

Czy to jest zgodne z prawem że sieciówka nie chce zwrotu bez paragonu? Kupiłem dla syna koszulkę ale nie popatrzyłem kupiłem inny rozmiar, wracam po godzinie - pokazuje dowód zakupu (wykaz że na karcie pobrano kasę) a kobieta do mnie że tylko z paragonem, nawet nie ze zdjęciem paragonu, tylko muszę mieć fizyczny paragon, bo tak mówi ich regulamin i się nie da.

#prawo #sklep #
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pepperek: w sklepie fizycznym nie muszą przyjmować zwrotu (poza rękojmią i innymi szczególnymi przypadkami, ale tu mówimy o sytuacji "jednak nie chcę tej koszulki") w ogóle. W regulaminie mogą sobie napisać, że przyjmą tylko, jeśli przy oddawaniu towaru staniesz na głowie. Bo to ich dobra wola.
  • Odpowiedz
@Pepperek to ich dobra wola, że w ogóle przyjmują zwroty więc mogą sobie określić warunki jak chcą np. że zwroty tylko od klientów w różowych stringach
  • Odpowiedz
@Pepperek: Dowód zakupu to niekoniecznie paragon, potwierdzenie z wyciągu karty jest jak najbardziej wystarczające, z tym że jeśli jest to zakup stacjonarny to nie mają w ogóle obowiązku przyjęcia takiego produktu do zwrotu/wymiany
  • Odpowiedz