Jadę o 2 w nocy Gdańską, dobrze że mnie nie pokusiło by za...lać bo na poboczu policja i kontrola radarowa, ufffff, mijam patrol a tu zonk bo zaraz następna kontrola prędkości. Tego to się nie spodziewałem. #szczecin #policja #predkosc #auto #samochodyzusa #polskiedrogi
@dzieju41: tam można z---------ć, byle nie nawiązywać kontaktu wzrokowego z nimi. Ja zawsze niby wycieram okulary w koszulkę, niby ziewam do tego, niby lusterko boczne poprawiam, i jakoś zawsze się udaje, ale tylko w szczycie
tam jedziesz równo 70 caly czas prawym pełna czillera a i tak jesteś o podobnym czasie co z-----------e
Dokładnie tak jest i to nie tylko u nas, a wszędzie.
Zawsze to praktykuję, ale ostatnio postanowiłem się jeszcze raz upewnić i bawiłem się w to skakanie po pasach jak debil. Jednego nawet wyprzedziłem pasem włączania. Efekt? Typ, którego tak wyprzedziłem zatrzymał się na kolejnych światłach kilka sekund po mnie. XD
@Krupier jedne światła to dość mała próbka badawcza. W dużej części przypadków pewnie się spotkacie na tych samych światłach ale zdarza się i takie sytuacje że ty zdążysz a n-------------z stanie na jednym świetle, efekt ten może się skalować czym dłuższe odcinku porównujemy.
Zatem jeśli komuś zależy na czasie to z-----------e jest najbardziej racjonalne. Nie musisz być szybciej ale MOŻESZ. Jak nie będziesz z---------ł to nie dajesz sobie tej szansy.
@Krupier jedne światła to dość mała próbka badawcza. W dużej części przypadków pewnie się spotkacie na tych samych światłach ale zdarza się i takie sytuacje że ty zdążysz a n-------------z stanie na jednym świetle, efekt ten może się skalować czym dłuższe odcinku porównujemy.
Dalej to będą różnice rzędu kilkudziesięciu sekund w porywach do kilku
@Krupier kilkaset metrów, kilkadziesiąt sekund - ciągle mowa o jednym skrzyżowaniu. Na odcinku 5km już może być 3 minuty. Jedne światła mogą zawsze aktywować efekt kuli śnieżnej że zdążysz na kolejne na których inni znów będą stali.
Nie rejestrujesz każdego auta na drodze gdzie pojechało, gdzie go straciłeś z oczu. Rejestrujesz tylko właśnie tych, którzy ci się rzucą w oczy bo z----------i albo zrobili głupi manewr i wtedy ich śledzisz najpewniej
Tak czy inaczej ja nie roztrząsam żadnego konkretnego przypadku, ani nie wartościuje jaki zysk czasu jest opłacalny a jaki nie, bo tego nie da się zrobić. W pierwszej kwestii miasto jest żywe i podlega przypadkowości w związku z czym nie da się obliczyć potencjalnego zysku dla żadnej konkretnej sytuacji a druga kwestia jest indywidualna i wartość każdy nadaje sam,
3 minuty zysku na 8 minutowej trasie to jest gigantyczny zysk.
Który nie ma żadnego racjonalnego uzasadnienia poza ratowaniem życia.
bo tego nie da się zrobić.
Oczywiście że się da. Strzelanie do wróbla z armaty nigdy nie jest mądre. I tak samo tutaj. 3 minuty cię w ogóle nie uratują w żadnej sytuacji poza nagłymi przypadkami ratowania życia
To że nie jest to mądre to jest twoja ocena sytuacji, inni mogą się z tym niezgodzić.
A twoją logikę możemy też odwrócić i na przykład zamiast 70 możemy jeździć 50 bo dodatkowe 2 minuty poza ratowaniem życia nic nie znaczą. Gdzie się zatrzymany, przy ilu minutach należy postawić granicę że już warto się zatrzymać czy to w jedną czy w drugą stronę?
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#szczecin #policja #predkosc #auto #samochodyzusa #polskiedrogi
Dokładnie tak jest i to nie tylko u nas, a wszędzie.
Zawsze to praktykuję, ale ostatnio postanowiłem się jeszcze raz upewnić i bawiłem się w to skakanie po pasach jak debil. Jednego nawet wyprzedziłem pasem włączania. Efekt? Typ, którego tak wyprzedziłem zatrzymał się na kolejnych światłach kilka sekund po mnie. XD
Zatem jeśli komuś zależy na czasie to z-----------e jest najbardziej racjonalne. Nie musisz być szybciej ale MOŻESZ. Jak nie będziesz z---------ł to nie dajesz sobie tej szansy.
Tutaj
Dalej to będą różnice rzędu kilkudziesięciu sekund w porywach do kilku
Nie rejestrujesz każdego auta na drodze gdzie pojechało, gdzie go straciłeś z oczu. Rejestrujesz tylko właśnie tych, którzy ci się rzucą w oczy bo z----------i albo zrobili głupi manewr i wtedy ich śledzisz najpewniej
źródło: IMG_20240206_141410
PobierzTak czy inaczej ja nie roztrząsam żadnego konkretnego przypadku, ani nie wartościuje jaki zysk czasu jest opłacalny a jaki nie, bo tego nie da się zrobić. W pierwszej kwestii miasto jest żywe i podlega przypadkowości w związku z czym nie da się obliczyć potencjalnego zysku dla żadnej konkretnej sytuacji a druga kwestia jest indywidualna i wartość każdy nadaje sam,
Który nie ma żadnego racjonalnego uzasadnienia poza ratowaniem życia.
Oczywiście że się da. Strzelanie do wróbla z armaty nigdy nie jest mądre. I tak samo tutaj. 3 minuty cię w ogóle nie uratują w żadnej sytuacji poza nagłymi przypadkami ratowania życia
To że nie jest to mądre to jest twoja ocena sytuacji, inni mogą się z tym niezgodzić.
A twoją logikę możemy też odwrócić i na przykład zamiast 70 możemy jeździć 50 bo dodatkowe 2 minuty poza ratowaniem życia nic nie znaczą. Gdzie się zatrzymany, przy ilu minutach należy postawić granicę że już warto się zatrzymać czy to w jedną czy w drugą stronę?