Wpis z mikrobloga

@AtlantyQ: ehh a kiedyś były takie czasy, że w firmie miałem 3 miesiące wdrożenia, gdzie tylko i wyłącznie się uczyłem i nie zarobili przez ten czas na mnie ani grosza... Teraz firmy mają w------e a nie inwestują w pracownika
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: to nie jest kwestia że "kiedyś to było" tylko zależy od stanowiska. Są działy np. customer service gdzie przez pół roku się tylko uczysz bo musisz mieć nie dość, że dużą wiedzę to jeszcze ogarnąć co z tej wiedzy możesz klientowi powiedzieć i jak się zachować przy telefonie+nauka systemu. Są też inne czasem nawet teoretycznie poważniejsze stanowiska, gdzie po kilkunastu dniach można samemu śmigać najprostsze zadania.
  • Odpowiedz
Raczej normalne jest, że gdy dopiero się uczysz to nie robisz rzeczy tempem średnim tylko poniżej średniej więc nie ma co liczyć na zarobki takie jak osoba która pracuje tam dłużej i już ogarnia. Czasem też się coś z----e i robota do kosza.
  • Odpowiedz
Na b2b to nie masz płacone za wakacje, musisz sobie to uwzględnić w stawce za godzinę ile ci sumarycznie wyjdzie za cały rok z urlopem który planujesz. To nie uop że masz płacone za urlopy
  • Odpowiedz