Wpis z mikrobloga

• 0
@vulcanitu: U mnie zero reakcji, a na różnych telefonach próbowałem na przestrzeni lat. Chociaż przyznam że najprawdopodobniej wszystkie to były Samsungi Galaxy, więc tutaj może leżeć problem.
  • Odpowiedz
Skąd telefon wie w jaki sposób ma interpretować przyciski pada z PS1?

@Mexiii: Dobra wyjasnię ci jak działa chiński adapter na usb. Podpisnasz go pod usb, nawet bez pada i on ci się przedstawia w systemie jako kontroler. W tym adapterze jest mikrokontroler który interpretuje sygnał z pada do ps2 i tłumaczy go jako xinput.

A jak pytasz skąd to w telefonie jest kernel linuksa i on więcej i szybciej ogarnia
  • Odpowiedz
  • 0
@Kryspin013: Próbowałem i oryginalnego pada na kablu, i oryginalnego pada przez adapter bezprzewodowy. Pad od Xboxa 360 korzystał już z xinput, więc teoretycznie powinien działać... no ale nie działał. Gdzie w necie nie znajdowałem jakiegoś rozwiązania, to wymagało ono zrootowanego androida.
  • Odpowiedz
  • 0
@refregtr: @vulcanitu: Miracast doda laga i to najprawdopodobniej sporego. Natomiast większość współczesnych telefonów ma w USB-C wyjście AV - Display Port się to nazywa.
Warto dla pewności sprawdzić specyfikację telefonu, ale wygląda to tak, że kupujesz odpowiedni kabel USCB-C - HDMI lub przejściówkę z USB-C na HDMI, rozdzielacz, żeby podłączyć jednocześnie to, ładowanie i ewentualnego pada po kablu i zamieniasz telefon w bardzo mocną, stacjonarną retrokonsolkę.
  • Odpowiedz