Wpis z mikrobloga

I ktoś mi powie, że to ma sens. Że nad Bałtyk warto jechać. Lemoniada za 50 zł. Za około 400~500 zł mam obiad na wypasie w Chorwacji albo we Włoszech dla 4 osobowej rodziny. Za 200-300 zwykły a za podobne ceny jak w Polsce można się wyżywić we własnej kuchni w wynajętym apartamencie. Gdzie Rzym a gdzie Krym? #polskiemorze #baltyk #jprdl #podroze #urlop (°°
mug3n - I ktoś mi powie, że to ma sens. Że nad Bałtyk warto jechać. Lemoniada za 50 z...

źródło: 514123953_24753392570928995_8272662642818794933_n

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mug3n: jest cennik, nie ma przymusu, ludzie zamawiają w drogich knajpach a potem narzekają na paragony zamiast zrobić zdjęcie cennika jako mem do internetu
  • Odpowiedz
@mug3n: przecież to są jakieś baity. Co roku ludzie chodzą do restauracji bez cennika i co roku są zaskoczeni jak polscy kierowcy każdej zimy. I to tak trwa już z 10 lat.
  • Odpowiedz
@tellet: za 35zł to twoja siorka jeno robi.
W Miami obsługa jest zawsze miła, więc nie wiem gdzie widzisz tu dramat w ich podejściu.
Sugerowałbym jednak porównanie ceny z siłą nabywczą czy średnim wynagrodzeniem.
Serwis jest doliczany tu wszędzie, więc nie mam problemu z niezostawianiem napiwków.
Ciekawostką jest 2% resort tax w knajpach przy samej plaży.
  • Odpowiedz
@mug3n: Nad Bałtykiem jest drogo ale znowu nie aż tak. Jak pójdziesz to "modnej" restauracji to zobaczysz takie ceny ale jest mnóstwo innych z bardziej normalnymi.

Problemem naszego morza jest mała liczba miejscowości wypoczynkowych. Cała Polska się zwala do Jastarni czy Władysławowa i w porze obiadowej są kolejki do knajp... więc jak popyt przewyższa podaż to ceny lecą w kosmos.

Dokładnie to samo w Zakopanym - jest jedno... ale pojedziesz
  • Odpowiedz
@mug3n: Ale nikt nikomu nie każe iść do najdroższej knajpy w okolicy, serio. Można też zjeść we względnie umiarkowanych cenach, tylko że wtedy nie będzie tyle lajków czy plusów...
Jakly - @mug3n: Ale nikt nikomu nie każe iść do najdroższej knajpy w okolicy, serio. ...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz