Wpis z mikrobloga

Siema, orientujecie się może, czy na miejscu w WORD da się ogarnąć szybszy termin egzaminu praktycznego na A niż przez stronkę info-car? Moja nieudolna szkoła jazdy co chwile przestawia terminy, miałem kończyć w lipcu, a dziś dostałem info, że mi przekładają godziny i ostatnie 5h zrobię nagle dziś i jutro. Niby fajnie, ale najbliższe terminy na egzamin są za ponad miesiąc i z każdym dniem ubywa.

Mowa o WORD Katowice lub Bytom.

#motocykle #word #prawojazdy
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ww00: Wiesz co zapisałem się do tej szkoły pod koniec lutego, wlecze się to strasznie, już chcę po prostu mieć z nimi spokój. Chciałbym też jak najszybciej mieć prawko. Sezon ucieka, jest piękna pogoda, chciałbym już po prostu kupić i jeździć na swoim motocyklu.
  • Odpowiedz
@DywanTv: nie wiem ale
Rok temu skończyłem kurs (w zasadzie połowe jazd) pod koniec czerwca i ustaliliśmy egzamin razem z instruktorem na 31 lpiec
byłem w-------y, miesiąc bez jazd, miesiąc oczekiwania na prawko

ale instruktor ustalił ze mną, że pozostałe godziny jeździmy dzień w dzień przed egzaminem - więc
  • Odpowiedz
@DywanTv: No z szukaniem szybszego terminu niestety nie pomogę, ale polecam sobie zostawić/dokupić ze dwie godzinki na bezpośrednio przed egzaminem, żeby sobie wsio poprzypominać itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@wykidajka: Z tą szkoła jazdy jest tak utrudniony kontakt, że naprawdę żałuję, że zapłaciłem za całość z góry, bo już dawno byłbym w innej. + zapłaciłem za opcję zadawania na ich moto (które szarpie i nie jest w pełni sprawne haha i od X jazd ma być "u mechanika"), więc z terminem egzaminu czekałem aż oni coś odklikają w systemie i będę mógł wybrać, że zdaję na ich moto. Dopytuję
  • Odpowiedz
Moja nieudolna szkoła jazdy co chwile przestawia terminy, miałem kończyć w lipcu, a dziś dostałem info, że mi przekładają godziny i ostatnie 5h zrobię nagle dziś i jutro.

@DywanTv: Ale patola. Moja szkoła jazdy totalnie dostosowywała się pod klienta, wciskali mnie jak się dało abym miał dogodne dla mnie godziny jazdy po pracy. Współczuję.
  • Odpowiedz
@DywanTv: jedyna opcja to boty z powiadomieniami o zwalniajacych sie terminach.
Ja mialem termin na 8 lipca najblizszy w wroclawiu, a juz od dwoch tygodni kupiony moto i smigam.
Moze nie trafi ci sie termin na za 3 dni, ale aplikacja czesto mi wysylala powiadomienia i solidne 2 tygodnie wczesniej jest na porzadku dziennym.
Ja uzywalem złap prawko, kosztuje 16zl jednorazowo
  • Odpowiedz
@DywanTv: jakby samemu nie zlapiesz terminu przez infocar bo wszyscy aktualnie uzywaja tych botów i jak pojawia sie termin ze ktos zrezygnowal to jest walka z 20 osob kto szybciej wyklika xD
  • Odpowiedz
@DywanTv: ważne, możesz mieć tylko jeden termin na egzamin, ja popelniłem ten błąd, zapisałem sie na lipiec i myślałem, że da się szybko zrezygnować lub zmienić gdy wpadł termin w czerwcu. Otóż wygląda to tak, że jakaś pracownica Wordu musi to recznie odwołać i trwa to do 24h, wiec lipa.
Dlatego lepiej pare dni poczekać, naszykować sobie na kompie strone infocar z wypelnionymi danymi, i jak wpadnie powiadomienie, u mnie
  • Odpowiedz
@DywanTv: Ciśnij ich, że rezygnujesz ze zdawania na ich sprzęcie i szukaj w regionie jakie są terminy. Na Śląsku podobno najlepiej się w Jastrzębiu-Zdroju zdaje.
  • Odpowiedz
@DywanTv U mnie w mieście jest jeszcze lepiej xD
Na infocar nie podają w ogóle terminów i nie można się zapisać, ale osobiście i przez telefon się da. Za to moja jednoosobowa szkoła jest spoko. Trochę się przeciągnęło do zaczęcia jazd bo to ja zamulałem ze zrobieniem teorii, ale jak już zacząłem to wczoraj miałem 10 godzin a za tydzień kończę.
  • Odpowiedz