Wpis z mikrobloga

Państwo powinno wprowadzic fotoradary akustyczne. Właściciel złapanego pojazdu powinien być zobowiązany do obniżenia głośności pojazdu. Dodatkowo policja widzac na drodze kogos, kto dostał mandat i nie zotstał odnotowany jako ktoś kto naprawił pojazd powinien być za każdym razem sprawdzany i karany mandatem.

Change my mind.
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sark: nie, jeśli pojazd nie spełnia norm głośności, to odbierasz dowód, laweta i możliwość przywrócenia stanu fabrycznego tylko w autoryzowanym serwisie w celu łatwego wglądu w dokumenty przeprowadzonych napraw/wymian ( ͡° ͜ʖ ͡°) trochę by się odkorkowalo na mieście, a i sebkow byłoby mniej.
  • Odpowiedz
@Sark to problem kulturowy a właściwie jego brak

głośny samochód = patrzcie jestem lepszy / odniosłem sukces.

Karanie za głośny wydech = na pewno to zazdrość pana policjanta / też by chciał mieć takie hamerykanskie hemi 5.0 więc dalej będę hałasować żeby mu pokazać
  • Odpowiedz
@Sark: nie lubię głośnych pojazdów, ale z drugiej strony jak taki waryjat jedzie to przynajmniej słyszysz wcześniej i się możesz schować żeby w ciebie nie wjechał, o ile jesteś pieszym
  • Odpowiedz
Dawaj chojraku, jak nazwałbyś takie urządzenie, żeby każdy zrozumiał

@Sark: na pewno nie radarem, a już w szczególności nie fotoradarem. Dlaczego mam wymyślać za ciebie nowe nazwy na mierniki hałasu, decybelomierze i inne stwory? No i pomiar głośności na odległość jest obarczony tak dużymi problemami ze względu na zaburzające pomiar zmienne parametry ośrodka sprężystego (powietrza) w którym rozchodzi się fala akustyczna, że cały ten pomysł jest absurdalny. Każdy biegły sądowy
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 13
@Kj5s6f2dk7s54o:

Dlaczego mam wymyślać za ciebie nowe nazwy na mierniki hałasu, decybelomierze i inne stwory?

Bo to wtedy bedzie konstruktywna krytyka. Chyba, ze jestes tępakiem to wtedy nie musisz i wystarczy krytykować. Zadna z zaproponowanych przez Ciebie nazw nie oddała dobrze znaczenia fotoradaru akustycznego, ktore w zamysle ma działać jak fotoradar, tylko że dla hałasu.

Dlaczego mam wymyślać za ciebie nowe nazwy na mierniki hałasu, decybelomierze i inne stwory? No i
  • Odpowiedz
@Sark: jak uda ci się na ulicy z 5 samochodami przy użyciu 1 mikrofonu zmierzyć głośność każdego z osobna, to lepiej to opatentuj, bo to będzie święty grall branży muzycznej i filmowej.
  • Odpowiedz
@Sark: Mordo ale to nic nie da w kraju pastuchów i wschodniej mentalności gdzie przecięty Seba szuka sposobu żeby popisać się. Oni są głośni bo tego chcą, bo to imponuje im podobnym.

Musiałbyś zapakować tych ludzi i wysłać na księżyc. Nie zwracaj na to uwagi, do domu polecam słuchawki ANC i ogólne olewanie debili bo szkodę to robisz tak naprawdę sobie. Przejmowaniem się i trawieniem tego guano.
  • Odpowiedz
  • 14
Państwo powinno wprowadzic fotoradary akustyczne.

@Sark: to się nazywa sonometr i policja to ma tylko mają gdzieś kontrolowanie samochodów. A jak już to się dzieje to wydarzenie trzeba ospisywać w gazetach bo taka to niesamowita wiadomość

- https://ilawa.policja.gov.pl/o08/aktualnosci/121731,Tym-razem-sprawdzali-glosnosc-silnikow-za-pomoca-sonometru.html
- https://www.sopot.pl/aktualnosc/12433/halas-pod-kontrola-miasto-przekazalo-sopockiej-policji-sonometr
- https://mazowiecka.policja.gov.pl/wci/aktualnosci/114763,Sonometr-skuteczne-narzedzie-ciechanowskiej-drogowki-do-walki-z-halasliwymi-poja.html
  • Odpowiedz