Wpis z mikrobloga

@GrammarNazi: robiłem i po magazynach, wiem i sam byłem tego częścią, ale chwilowo jestem tu gdzie jestem, i komentuję to co widzę aktualnie wokół

@balbezaur ja nie mówię, że trzeba, ani że co chwilę, tylko jak już to robisz, to dlaczego by nie zrobić tego dobrze?

@NoMercyIncluded pewnie masz rację, ja obserwuję i komentuję po swojemu to co widzę, wnioski i refleksje każdy ma swoje, a Twój jest
  • Odpowiedz
@extraordinary_seaman: nie nie ja tylko się pytam czemu trzeba to malować w sensie czemu farba schodzi po pomalowani i skoro ktoś jest od tego zatrudniony i macie farbę to jest to ważne więc dlaczego to schodzi że trzeba to non stop odmalowywać. Nie chodzi mi o sam ten jeden mały fragment statku
  • Odpowiedz
@balbezaur: są różne szkoły :) Statek jest generalnie zaplanowany na ileś lat eksploatacji, są firmy, które oszczędzają na konserwacji bieżącej, i dla nich statek nie ma wyglądać, tylko z---------ć i zarabiać, ew. mają politykę, że odświeżają od stoczni do stoczni, a tak to pływa i rdzewieje. Statek cały czas rdzewieje tak naprawdę. Kwestia jakości stali, warunków w jakich jest eksploatowany, a także jakości i trwałości farby, i jakości samej konserwacji.
  • Odpowiedz