Wpis z mikrobloga

@extraordinary_seaman ty marinero. A COFF nie mówił, że na pokładzie w klapkach się nie chodzi? Ty jesteś management, że się po osiołkach mądrujesz? Nie pływam już 10 lat, ale jako COff zawsze mówiłem, że polskie załogi są najgorsze, zwłaszcza polska maszyna i ABiki co pół rdzy z rufy w zębach ma
  • Odpowiedz
@odysjestem: to o tym Chinolu co jakieś biznesy tam chciał z nimi kręcić? Jakiś zakład otworzyć? Noo, dokładnie! A ten to w ogóle musiał doznać szoku, z tym swoim azjatyckim kultem zapierdu, wątpię żeby się szybko podniósł. O ile w ogóle xD

Stary, ja po tych trzech miesiącach doskonale wiem co poczuł, i co zobaczył biały bwana, kiedy wjechał po raz pierwszy na Czarny Ląd. Zobaczył siłę. I potęgę. Potęgę
  • Odpowiedz
@extraordinary_seaman: i właśnie to są takie detale które uświadamiają ci czemu w europie jeżdżą samochodami elektrycznymi mają klimę i wifi, a w afryce dalej największą innowacją są chatki z gówna. <cejrowski mode>
  • Odpowiedz
@JerryManson: polscy chiefoscy co na kawę w roboczych butach wychodzą. Na mesie też mortadele wcinasz w drelichu? Od dziesięciu lat na wszystkich statkach, na których pracuję, wprowadzam jedną zasadę - comfort is the highest level of safety, i to może Pana szokować, dowódco, ale jeszcze nikt nie zginął
  • Odpowiedz
@extraordinary_seaman ambitne cele życiowe skoro pływasz tylko pod bananowymi banderami, w których klapki to jest highest safety level. Czarna lista w Europie i USA? Pływałem od generalek po AHTSy, od LNG po pasażery. W życiu nie spotkałem się, żeby ktoś powiedział na kij ci kask, to niewygodne. Jak widzę te cumy na winszkopie to mnie trzęsie. Ale o takie leniwe rozwiązanie to tylko wśród "mądrych" głów. Nawet Flapy pilnują się i
  • Odpowiedz
  • 1
Zobaczył siłę. I potęgę. Potęgę i siłę, którą należy ujarzmić, nakierować, i wykorzystać do własnych celów, żeby się nie zmarnowała. Masę ludzką tyleż bezmyślną, co ślepo posłuszną, na dodatek łaknącą jednocześnie rozkazów, jakby to dopiero one nadawały sens jej egzystencji...

@extraordinary_seaman To cytat? Z czego?
  • Odpowiedz
@JerryManson: luźna guma, Johnny :)) jak Ci się wydaje, chiefie? Pod jaką banderą mogłem spotkać afroamerykanina? Masz dziesięć strzałów, jak trafisz, to wezmę stoper i przełożę je na polery, żeby Ci żyłka nie pękła, bo rozumiem, że to dekielek powstrzymał Cię od dobicia do mastera. Ja mam w sobie dość pokory, żeby swojego chiefa nie uczyć jak ma cumy wydawać, i ile ma być na roboczym, ale głowy nie schylę
  • Odpowiedz