Aktywne Wpisy

pogop +3
Jak bardzo zlym pomysłem jest zakup kontenera mieszkalnego z Chin? XD
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
źródło: Screenshot_20260326_233557_Alibabacom
Pobierz
alljanuszx +49

Biorę ślub, a mam jakieś długi, jakiegoś komornika. Mogę wziąć normalnie z laską ślub i nikt jej nie będzie ściągał z pensji czy z automatu jej wejdą na pensję? Ew. czy zabiorą jej mieszkanie bo ma na siebie przed ślubem? Chodzi o wspólnotę małżeńską.
I co mnie zdziwiło, dziś będąc w USC i dostając papiery do ślubu kościelnego nie padło nic o kwestiach finansowych. Tak powinno być? Czy te rozdzielności czy inne intercyzy to są dopiero na wniosek, a nie jakaś opcja wyboru?
#slub #komornik #pieniadze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Różowa wie o długu, spłacam go regularnie, to co zabiera komornik + donoszę jeszcze kwotę którą uda się zaoszczędzić.
Po prostu nie myślimy o rozdzielności, ja nie mam i tak nic do stracenia. Tylko nie chce aby mój stary dług był spłacany też z jej zarobków bo to ona zarabia dużo więcej i ma swoją nieruchomość (mieszkanie w którym mieszkamy i będziemy mieszkać).
Tak
Komentarz usunięty przez moderatora
Po prostu nie chce aby coś jej zabrali.
@BilionDollarBaby: