Aktywne Wpisy

Basti91 +14
Dla dobra zwiazku musialem zrezygnowac z treningow - niestety byly one nie do pogodzenia z naszym stylem zycia i oczekiwaniami #rozowypasek - chciala spedzac wiecej czasu razem.
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie

NaczelnyWoody +331
Gdy tylko widzisz ten znaczek, to już wiesz, że opiehdolą ci towar bez paragonu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#januszebiznesu #gastronomia #zakopane #antykapitalizm #pieniadze
#januszebiznesu #gastronomia #zakopane #antykapitalizm #pieniadze
źródło: a84f6c134f6c81bc9752add5fada
Pobierz

Tytuł:
Bóg techy. Jak wielkie firmy technologiczne przejmują władzę nad Polską i światemAutor:
Sylwia CzubkowskaGatunek:
reportażOcena: ★★★★★★★★☆☆
Interesujący tytuł o aktywności dużych technologicznych korporacji w Polsce. Wśród tematów pojawiają się m.in. usługi przejazdów, podatki rozliczenie przez cyfrowych gigantów, wpływ na wybory sieci społecznościowych, lobbing, łamanie praw pracowniczych. Niestety jest obraz dość smutny i trudny do podjęcia. Dużo osób też nie chcę się wypowiadać ze względów na utratę pracy lub będzie musieć uważać na słowa.
Częstym powodem tego typu wolności korporacja technologicznych jest bierność polityków (celowa lub nie) ale też niewiedza. Niestety takie zachowania wzmacniają tylko pozycję takich firm. Kolejny kamyczek dokładają od siebie ślamazarne sądy. Większe firmy mają fundusze na sprawy sądowe, dzięki którym kupują sobie czas na wyciszenie tematu czy zmiany w legislacji. Łączy się to z kolejnym zjawiskiem czyli lobbingiem. Nie tylko w Polsce jest to dość dużym zjawiskiem ale także w Brukseli. Pewnie za niedługo część opisanych spraw będzie miało swoją i kontynuację lub się przedawni. Jednak książka jest dobrym raportem co się dzieje obecnie w świecie technologicznych korporacji w Polsce.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #reportazbookmeter