Aktywne Wpisy

maniel +14
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
czerwonykomuch +26
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

#pytanie #apple #macbook #komputery
https://youtu.be/zOgRmw1atFU?t=678
Ale tu nie ma, jak to zrobili ...
- czy ogólnie wszystkie te docki mają takie ciulowe cegło-zasilacze? :((
- co myślicie o HP Thunderbolt Dock G2? to nowszy model niż g3 okazuje się. Nie chodzi mi o konkretny model - tylko że jest o połowe tańsze niż delle które polecacie Dell WD19TBS oraz d6000.
Są jakieś różnice oprócz hdmi które można ogarnąć adapterem?
Myślę, że nie, mój Unitek ma dwa porty USB-C w tym jeden z PD, ethernet i HDMI.
Na pewno istotna kwestia to ewentualne sprawy obrazu i rozdzielczości z takich adapterów.
@ari2k5 @Potezny_Odyniec posiadając d6000, o co chodzi z tym display link? Jak rozumiem jest to jakieś emulowanie połączenia które jest wolniejsze/laguje niż jego "pełna wersja" w tej lepszej wersji tego docka którą Mirek wyzej ma?
źródło: 1000010669
PobierzPo prostu jest tworzony wirtualny framebuffer i stąd to pozwala na działanie. Walczyłem w wieloma monitorami w Macu M1, M2 - DisplayLink po prostu to ogarniał bez problemu. Teraz mam Maca Mini z przejściówką USB-C na HDMI i problem rozwiązany tym - jeden monitor po USB-C i drugi po HDMI
źródło: image
PobierzA czy oba naładują maka, tak że podłącza się tylko jeden kabelek?