Aktywne Wpisy

#linux #bekazlinuksiarzy
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?

ossprime +190
źródło: G7GJ85-WcAgADjr
Pobierz

Mam pytanie odnośnie refinansowania kredytu. Obecnie mam takie warunki hipoteki:
- Wzięta 10.2024 na 30 lat, nieruchomość kupiona za 610000zł,
-10% wkładu własnego w wysokości 61000zł, więc kapitał 549000zł
- Oprocentowanie 7,6% (po spełnieniu kilku warunków, czyli 500zł miesięcznie kartą kredytową, 200zł ubezpieczenie i wpływy wynagrodzenia)
- RRSO 8,95%
- rata 3881zł
Od października spłacone 2100zł kapitału.
Doradca wspominał mi o możliwości refinansowania "po jakimś czasie", żeby dostać korzystniejszy kredyt. Nie do końca to zrozumiałem, ale mówił coś o tym, że jak wartość mieszkania wzrośnie, to będę mógł przenieść kredyt do innego banku i użyć mieszkania jako 20% wkładu własnego. Nie wiem, czy wartość mieszkania wzrosła - wiem tylko, że przed kredytem było puste, a teraz są meble, kuchnia itd. Czy jest ktoś w stanie doradzić, czy powinienem iść w kierunku refinansowania, czy może jeszcze za wcześnie? W umowie nie widzę nic o prowizji.
Btw. jeśli jesteś z Krakowa, to mogę dać namiary na super doradczynię, która wszystko łopatologicznie wytłumaczy i przeliczy.
Nawet jeśli nie będzie możliwa odpowiednio wyższa wycena to obecnie przy 10% wkładu są