Aktywne Wpisy

Onkosfera +155
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz
dzony77 +388
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Co innego miało wyjść?
źródło: image
Pobierzźródło: 1000010438
Pobierz@SSKW: nie, mandat zdobywa ktos kto przegrał wybory, lista 3D to skrajny przypadek
@cinuwa: Tego, który napisałem i zalinkowałem :) Pisane w C# W Output.xlsx masz dane i możesz poedytować wykres
@TJ_Laser:
Spójrz na dolne osie obu wykresów. U Nawrockiego różnice w tym ile głosów dostał, a ile "przewidywałem" że dostanie są niewielkie, stąd przy zagregowaniu ich wykres się wypłaszcza. U Trzaskowskiego jest duży rozrzut i dlatego też jest trochę poszarpany.
Same rozrzuty moim zdaniem pokazują, że wyborcy Nawrockiego są bardziej przewidywalni, bo są mniej mobilni. Możliwe, że ludzie głosujący
Chodzi o pokazanie, że błędy jeśli są, to w obie strony i to podobne ¯\(ツ)/¯
- co z tego, że jest rozkładem Gaussa? Afera jak dobrze rozumiem jest o komisje przypadające na skraje ramion rozkładu, a im ich jest tam więcej, tym bardziej rozbieżne będą wyniki zgłoszone z poprawnymi
- liczyłeś odchylenie standardowe lub kurtozę? To powinny być pierwsze kroki do analizy, a nie stwierdzenie czy coś jest Gaussem czy nie
Jeżeli dobrze rozumiem co tu zrobiłeś, to jest co najwyżej
Sama "Gaussowskość" nie ma znaczenia ale obydwa ramiona są podobnie "ciężkie" czego byśmy nie obserwowali gdyby był jakiś schemat fałszerstw.
Najważniejsze było dla mnie czy wynik był zgodny z przewidywaniami czyli obliczenie "prognozowanego wyniku" na podstawie głosujących w drugiej turze i exit poll
@bgalazka186: ok ale na wasz koszt. Ja nie będę się dokładał do rozwiewania waszych urojeń. Od tego są psychiatrzy.
@Leniek: przeciez sa maszyny z CKE, wystarczy dostarczyc glosy do wojewodzkich i jazda ( ͡° ͜ʖ ͡°) i tak prezydent nie zaczyna swojej sluzby wponiedzialek