Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Z anonima bo nie mam konta. Różowy pasek here.

Zastanawiacie się czemu kobiety nie chcą mieć dzieci? Mam dla was parę odpowiedzi:

Przez traktowanie matek - widać to nawet na wykopie, gdzie samotna matka jest przedstawiona jak odpad nuklearny. Młoda dziewczyna czyta to i myśli: „niby mam 25 lat, niby to dobry czas, niby mam partnera ale ryzyko za duże - jak mój chłopak mnie zostawi z dzieckiem to będę odpadem nuklearnym, lepiej nie ryzykować”
Nowa pierwsza dama urodziła w wieku 16 lat - faceci piszą o tym że hehehe patola hehehe a jej mąż to cuckold. Jak myślicie ile nastolatek w ciąży czytając takie rzeczy będzie chciało w ogóle urodzić? Po co? Żeby być odpadem nuklearnym całe życie?

Przez traktowanie kobiet w ciąży - ostatnio tu był wpis o tym że kobieta się boi mieć drugie dziecko bo nie wierzy że w razie wad genetycznych ktoś dobrze zdiagnozuje płód i jej nie okłamie a ona (jak większość normalnych ludzi) nie chce urodzić tylko po to żeby dziecko cierpiało. Znam też kilka dziewczyn dla których poród w Polsce był tak okropnym i odczłowieczającym doświadczeniem że nie wyobrażają sobie drugiego i porzuciły plany drugiego bombelka. Albo przez to, że mają problemy zdrowotne po porodzie przez niekompetencję lekarzy np nacięto im bez sensu krocze i teraz będą się bujać do końca życia z bólem i problemami intymnymi.

Traktowanie kobiet-matek w związku - też się zastanówcie co piszecie. Kobieta ma pracować i płacić za siebie - bo inaczej wygląda na to że szuka betabankomatu a na to nie ma waszej zgody, ok. Przy ślubie koniecznie intercyza - przecież baba nie powinna mieć prawa do majątku męża skoro nie pracuje i trzeba było księżniczkę utrzymywać. Czyli baba ma rodzić dzieci, wykonywać statystycznie więcej obowiązków domowych (fakt nie opinia że to tak wygląda) ale jednocześnie zarabiać na siebie i to tyle, żeby w razie rozwodu się utrzymać i dzieci też, bo alimenty to wiadomo, baba okradająca faceta przy wsparciu sądu. No to młode kobiety słyszą takie wysrywy i boją się być matkami - bo bycie matką zmniejsza dochody.

Jak tu zaryzykować tak wiele z takimi facetami? To by było nieracjonalne.

Piszecie tu jakieś bzdury że wystarczy parę influencerek na insta które będą pokazywać rumiane bobasy i kobiety bezrefleksyjnie rzucą się do rodzenia bo są prymitywne i potrafią tylko podążać za modą xD
A jednocześnie sami dokładacie się wydatnie do syfu medialnego i nagonki na matki.

Pamiętajcie, za każdym razem jak piszecie że „uuu matka z dzieckiem śmiała założyć tindera, na co ta idiotka teraz liczy hehe jej wartość to aktualnie 0” to jakaś młoda dziewczyna to czyta i szala u niej powoli zaczyna przeważać w stronę „dzieci? Nigdy w życiu, nie chcę być zerem jeżeli związek nie wypali”

#polska #demografia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #tinder

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: sraken pierdaken.
Są kraje z dzietnością powyżej 4.0 gdzie kobieta ma niższą pozycje społeczną niż koza.

Kraje, gdzie kobiety mają najwyższą pozycje społeczną i są traktowane najbardziej podmiotowo i równorzędnie, to dziwnym trafem akurat te z najniższą dzietnością.
Traktowanie kobiet w ciaży i kobiet dzieciatych w sposób szczególnie chroniony to jest pewien atawizm. Powrót do tego atawizmu przy współczesnych relacjach społecznych nie da literalnie niczego oprócz zwiększenia napięć i niechęci między
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 77
honorowy-wędrowiec-38: Ludzie nie mają dzieci, bo ich po prostu nie chcą. Nie rozumiem tylko po co ta cała maskarada, udawanie, zwalanie winy na czynniki zewnętrzne? Jak ktoś czegoś naprawdę bardzo chce, to przecież da się pokonać wszelkie problemy i przeszkody. Są ludzie, którzy są w stanie dla własnych dzieci góry przenosić a tu ciągle słyszy się, że chlip nie mogę mieć dzieci bo mi nikt nie chce zafundować żłobka/dożywotniego urlopy albo
  • Odpowiedz
Przez traktowanie matek - widać to nawet na wykopie, gdzie samotna matka jest przedstawiona jak odpad nuklearny. Młoda dziewczyna czyta to i myśli: „niby mam 25 lat, niby to dobry czas, niby mam partnera ale ryzyko za duże - jak mój chłopak mnie zostawi z dzieckiem to będę odpadem nuklearnym, lepiej nie ryzykować”

@mirko_anonim: Ale to kobietyw swojej neurotyczności i interesowności zostawiają chłopaków, a dziecko jest kartą przetargową. Wystarczy zobaczyć
  • Odpowiedz
@GlupiaDBLKA: to DOBRZE że nie masz dzieci, piszę to bez żadnych złych emocji.

Jeżeli jakaś kobieta nie ma dzieci tylko dlatego że jej miejsca w autobusie już nie ustępują, to też BARDZO DOBRZE.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie znam Cie, ja napisalam o mezczyznach z mojego otoczenia, malej miejscowosci, zadupia. Przeczytaj cala moja wypowiedz - nie generalizuje, przynajmniej sie staram. Nie mam wplywu na to dlaczego kobiety cie nie chca. Chyba opacznie mnie zrozumiales. Pisalam o sobie, nie o mnogosci rodzaju damskiego.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 8
błyskotliwy-widz-46:

zawsze mam bekę z tego, że jak kobiety piszą dlaczego nie chcą mieć dzieci to zlatują się faceci

@herman-gering: no straszna beka! To niesamowite, że na wykopie którego 95% użytkowników stanowią faceci, odpisują - uwaga
  • Odpowiedz
@GlupiaDBLKA: bez urazy, nie pisałem niczego przeciw tobie.
Jestem zdania że każde dziecko zasługuje na wychowanie w wydolnym, dojrzałym emocjonalnie środowisku, które jest w stanie mu zaopatrzyć wszystkie podstawowe potrzeby.
Z twoich opisów samej siebie nie wynika abyś była taką osobą.
Tak, wiem że to jest niemiłe, przepraszam za to.

A to o autobusie było o czymś zupełnie innym; jeżeli dla kogoś gamechangerem w kwestii posiadania dzieci jest ustępowanie miejsc
  • Odpowiedz
@thorgoth: jasne, jak rozwinales swoja mysl, to nabralo to sensu. Nie mam finansow na utrzymanie kolejnej osoby, wiem to. Nie mam tez na razie perspektyw na znalezienie odpowiedniego partnera. I tak miedzy nami to moge miec fizjologiczny problem z zajsciem w ciaze. Jak widac zdaje sobie z tego wszystkiego sprawe i nie naciskam siebie na nic. Uczulam, ze nie powinienes pisac takich rzeczy do osob, ktorych nie znasz. Jest to
  • Odpowiedz
Teraz, współcześnie te kraje mają powyżej 4.0.

@thorgoth: nie znajdziesz w historii kraju z dzietnością powyżej 10. W UK są dane o dzietności datowane na XVI wiek i nawet wtedy nie było to więcej niż 7. W Polsce podobnie, dane szacunkowe mamy na ~200-250 lat wstecz i też, nigdy nie było to więcej niż 7.
  • Odpowiedz
Uczulam, ze nie powinienes pisac takich rzeczy do osob, ktorych nie znasz. Jest to krzywdzace i bezmyslne.

@GlupiaDBLKA: jako dorosłe dziecko takiej osoby (niewydolnej rodzicielsko) uważam że powinienem. To niegrzeczne i niemiłe ale stoi za tym troska o coś innego, ważniejszego
  • Odpowiedz