Aktywne Wpisy
Mam odłożone na wkład własny x zł. Chciałbym mieć wkład własny x+40k, aby kupić mieszkanie o takim metrażu jak potrzebuję. Niestety sytuacja tak się skomplikowała że jak w tym momencie nie wezmę kredytu to mogę go nie dostać przez kolejny rok. Czy mogę zrobić tak że na wniosku wpisze wkład własny x+40k, ale pomiędzy otrzymaniem decyzji, a wpłaceniem wkładu wlasnego wezmę kredyt gotówkowy na 40k? Czy jest takie okno czasowe w którym

jmuhha +35
W sumie jeździł ktoś z was na kolonie za dzieciaka? Co tam się robiło? Pamiętacie jakieś większe odpały?
źródło: 1000025978
Pobierz

Z anonima bo nie mam konta. Różowy pasek here.
Zastanawiacie się czemu kobiety nie chcą mieć dzieci? Mam dla was parę odpowiedzi:
Przez traktowanie matek - widać to nawet na wykopie, gdzie samotna matka jest przedstawiona jak odpad nuklearny. Młoda dziewczyna czyta to i myśli: „niby mam 25 lat, niby to dobry czas, niby mam partnera ale ryzyko za duże - jak mój chłopak mnie zostawi z dzieckiem to będę odpadem nuklearnym, lepiej nie ryzykować”
Nowa pierwsza dama urodziła w wieku 16 lat - faceci piszą o tym że hehehe patola hehehe a jej mąż to cuckold. Jak myślicie ile nastolatek w ciąży czytając takie rzeczy będzie chciało w ogóle urodzić? Po co? Żeby być odpadem nuklearnym całe życie?
Przez traktowanie kobiet w ciąży - ostatnio tu był wpis o tym że kobieta się boi mieć drugie dziecko bo nie wierzy że w razie wad genetycznych ktoś dobrze zdiagnozuje płód i jej nie okłamie a ona (jak większość normalnych ludzi) nie chce urodzić tylko po to żeby dziecko cierpiało. Znam też kilka dziewczyn dla których poród w Polsce był tak okropnym i odczłowieczającym doświadczeniem że nie wyobrażają sobie drugiego i porzuciły plany drugiego bombelka. Albo przez to, że mają problemy zdrowotne po porodzie przez niekompetencję lekarzy np nacięto im bez sensu krocze i teraz będą się bujać do końca życia z bólem i problemami intymnymi.
Traktowanie kobiet-matek w związku - też się zastanówcie co piszecie. Kobieta ma pracować i płacić za siebie - bo inaczej wygląda na to że szuka betabankomatu a na to nie ma waszej zgody, ok. Przy ślubie koniecznie intercyza - przecież baba nie powinna mieć prawa do majątku męża skoro nie pracuje i trzeba było księżniczkę utrzymywać. Czyli baba ma rodzić dzieci, wykonywać statystycznie więcej obowiązków domowych (fakt nie opinia że to tak wygląda) ale jednocześnie zarabiać na siebie i to tyle, żeby w razie rozwodu się utrzymać i dzieci też, bo alimenty to wiadomo, baba okradająca faceta przy wsparciu sądu. No to młode kobiety słyszą takie wysrywy i boją się być matkami - bo bycie matką zmniejsza dochody.
Jak tu zaryzykować tak wiele z takimi facetami? To by było nieracjonalne.
Piszecie tu jakieś bzdury że wystarczy parę influencerek na insta które będą pokazywać rumiane bobasy i kobiety bezrefleksyjnie rzucą się do rodzenia bo są prymitywne i potrafią tylko podążać za modą xD
A jednocześnie sami dokładacie się wydatnie do syfu medialnego i nagonki na matki.
Pamiętajcie, za każdym razem jak piszecie że „uuu matka z dzieckiem śmiała założyć tindera, na co ta idiotka teraz liczy hehe jej wartość to aktualnie 0” to jakaś młoda dziewczyna to czyta i szala u niej powoli zaczyna przeważać w stronę „dzieci? Nigdy w życiu, nie chcę być zerem jeżeli związek nie wypali”
#polska #demografia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #tinder
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
Są kraje z dzietnością powyżej 4.0 gdzie kobieta ma niższą pozycje społeczną niż koza.
Kraje, gdzie kobiety mają najwyższą pozycje społeczną i są traktowane najbardziej podmiotowo i równorzędnie, to dziwnym trafem akurat te z najniższą dzietnością.
Traktowanie kobiet w ciaży i kobiet dzieciatych w sposób szczególnie chroniony to jest pewien atawizm. Powrót do tego atawizmu przy współczesnych relacjach społecznych nie da literalnie niczego oprócz zwiększenia napięć i niechęci między
@thorgoth: istnieje dokładnie 0 takich krajów
@thorgoth podaj przykład kraju z dzietnością ponad 10 xD
@mirko_anonim: Ale to kobietyw swojej neurotyczności i interesowności zostawiają chłopaków, a dziecko jest kartą przetargową. Wystarczy zobaczyć
Jeżeli jakaś kobieta nie ma dzieci tylko dlatego że jej miejsca w autobusie już nie ustępują, to też BARDZO DOBRZE.
@herman-gering: no straszna beka! To niesamowite, że na wykopie którego 95% użytkowników stanowią faceci, odpisują - uwaga
Jestem zdania że każde dziecko zasługuje na wychowanie w wydolnym, dojrzałym emocjonalnie środowisku, które jest w stanie mu zaopatrzyć wszystkie podstawowe potrzeby.
Z twoich opisów samej siebie nie wynika abyś była taką osobą.
Tak, wiem że to jest niemiłe, przepraszam za to.
A to o autobusie było o czymś zupełnie innym; jeżeli dla kogoś gamechangerem w kwestii posiadania dzieci jest ustępowanie miejsc
@thorgoth: nie znajdziesz w historii kraju z dzietnością powyżej 10. W UK są dane o dzietności datowane na XVI wiek i nawet wtedy nie było to więcej niż 7. W Polsce podobnie, dane szacunkowe mamy na ~200-250 lat wstecz i też, nigdy nie było to więcej niż 7.
@GlupiaDBLKA: jako dorosłe dziecko takiej osoby (niewydolnej rodzicielsko) uważam że powinienem. To niegrzeczne i niemiłe ale stoi za tym troska o coś innego, ważniejszego