Wpis z mikrobloga

@looolbeka do wyboru masz jeszcze Triumph Tiger 900, suzuki V-Storm 800, Hondę NC 750 X albo dużo dużo więcej ( ͡ ͜ʖ ͡)

Najważniejsze to kupić motocykl, który po jeździe tostowej zapadł ci w pamięci. Taki który ci najbardziej odpowiadał. Mam w Tenerce silnik ten sam co w Tracer7 i ja go uwielbiam. Dźwięk, oddawanie mocy. Ciężko tak komuś doradzić co ma kupić, bo każdy ma
  • Odpowiedz
@looolbeka: przesiadłem się z XJ6 na Tracer 9 GT, też 183 cm wzrostu i uważam, że ochrona przed wiatrem jest ok. Do Tracera masz dostępną ciut wyższą turystyczną szybę - z nią jest już naprawdę bajka. Byłem w majówkę na Gardzie, 2500 km - mogę polecić.
  • Odpowiedz
@looolbeka jak Ci spodobał się Hornet to rozważ nowego Transalpa. Silnik dokładnie ten sam, turystyczny, opinie zbiera dobre. Sam mam Horneta i pomimo dołożonych szyb i kufrów to nie jest turystyk i myślę o zmianie właśnie na Transalpa. No i cenowo też ok.
  • Odpowiedz
@looolbeka Popatrz na V-Stroma 800. TRK 702 odpuść bo ten silnik to eksperyment na klientach. Ja sam nie wiem, co bym chciał kupić bo mam obecnie R4 i nie przemawia do mnie przejście na silniki R2.
  • Odpowiedz
@looolbeka: przejedź się na transalpie, vstromie 800/1000, ale też na Afryce. Ja kupowałem rok temu i w każdym coś mi nie pasowało. Zaczynałem od budżetu 40, skończyłem na prawie 60 z ubezpieczeniem. W końcu wziąłem taki który miał dobra okazję cenowa i w tej cenie dużo dawał, typu tempomat, amor skrętu, quickshifter. Na pierwszych jazdach nie jechało mi się wybitnie, ale z czasem się człowiek do Moto musi przyzwyczaić i
  • Odpowiedz
@looolbeka: Chińczyki niby nie jakm óisz ale TRK patrzyłes.

Ja w swojej histori miałem FZS6, er6f, benelli 502.
Jak spróbowałem ADV to wiem że to dla mnie. bole ramion i pleców zniknęły, pozycja wygodna.

Teraz zmienilem. Sam zdecydowałem sie QJ SRT 900S - 35k. Dla mnie dobry stosunek ceny do tego
  • Odpowiedz
@GaldCC ja miałem porównanie z KTM 890 Adventure gdzie siedzenie jest na wysokości 860mm i mojej Tenerki gdzie mam siedzenie na około 900mm i to dla mnie jest idealnie. V85tt ma około 830mm. Ta aplikacja mnie nie przekonuje, bo sprawdzałem kilka moto i na żywo wypadało inaczej ( ͡ ͜ʖ ͡)

@looolbeka to sprecyzuj ile koni to minimum i ile chcesz wydać. Mówisz że Vstorm
  • Odpowiedz