Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Spójrzcie na Tiktoka to jest dopiero ciekawe - ma go co 3 Polak (13,5 mln użytkowników), spędzają tam średnio 36 godzin miesięcznie (ponad godzina dziennie)

@Pepperek: aż się nie chce wierzyć w te statystyki
  • Odpowiedz
  • 0
@nith:

Raport Digital 2025: Poland
TikTok – 11,4 miliona użytkowników w wieku 18+ (36% dorosłej populacji).
W listopadzie 2024 roku średni czas miesięcznego użytkowania wyniósł 36 godzin i 6 minut!
  • Odpowiedz
  • 1
Miałam tik-toka i od czasu do czasu korzystałam, gdy zaszłam w ciążę i byłam w pierwszych miesiacach algorytm to wyłapał i podrzucał mi treści ciążowe, problem w tym że w większość były nacechowane negatywnie - poronienie, czasem coś o invitro, trochę przydatnych informacji itp. Ogólnie przestałam z tego powodu korzystać z tej platformy. same działanie algorytmów jest zastanawiające, kiedyś chciałam na siłę dostosować algorytm tik-toka na gotowanie - zostawiałam serduszka w treściach
  • Odpowiedz
  • 0
@Torqux może z tym przekazem negatywnym trochę przesadzam, jednak zapadło mi to w pamięć i dla własnego komfortu psychicznego i troskę o dziecko zrezygnowałam z tej platformy. Nie chce być więźniem algorytmu, sama wolę filtrować i dobierac sobie treści , wiem że całkowicie nie wyeliminuje algorytmów, ale tik-tok to po prostu ściek działający na prymitywne instynkty.
  • Odpowiedz
  • 1
@lorhil: plus mają umiejętność uzależniania, biorąc to pod uwagę to tak naprawdę Pan Chińczyk spokojnie może sobie z Pekinu sterować nastrojami w Polsce.
  • Odpowiedz
Badanie pokazujące, że algorytm TikToka rekomenduje nowym użytkownikom o zrównoważonych poglądach politycznych dwa razy więcej treści o charakterze prawicowym i nacjonalistycznym niż treści centrowych i lewicowych.

Śledztwo ujawnia wyraźne przekrzywienie w treściach promujących dwóch kandydatów na prezydenta. TikTok pokazał naszym kontom testowym pięć razy więcej treści wspierających Karola Nawrockiego niż kandydata centrowego Rafała Trzaskowskiego.

https://wykop.pl/wpis/81724993/badanie-pokazujace-ze-algorytm-tiktoka-rekomenduje
retall - Badanie pokazujące, że algorytm TikToka rekomenduje nowym użytkownikom o zró...

źródło: dc3a9085f5849a812a72436c98cbad561cbfb58c221d2f0891bff45fe44dc11c

Pobierz
  • Odpowiedz