Spójrzcie na Tiktoka to jest dopiero ciekawe - ma go co 3 Polak (13,5 mln użytkowników), spędzają tam średnio 36 godzin miesięcznie (ponad godzina dziennie)
@Pepperek: aż się nie chce wierzyć w te statystyki
Raport Digital 2025: Poland TikTok – 11,4 miliona użytkowników w wieku 18+ (36% dorosłej populacji). W listopadzie 2024 roku średni czas miesięcznego użytkowania wyniósł 36 godzin i 6 minut!
Miałam tik-toka i od czasu do czasu korzystałam, gdy zaszłam w ciążę i byłam w pierwszych miesiacach algorytm to wyłapał i podrzucał mi treści ciążowe, problem w tym że w większość były nacechowane negatywnie - poronienie, czasem coś o invitro, trochę przydatnych informacji itp. Ogólnie przestałam z tego powodu korzystać z tej platformy. same działanie algorytmów jest zastanawiające, kiedyś chciałam na siłę dostosować algorytm tik-toka na gotowanie - zostawiałam serduszka w treściach
@Torqux może z tym przekazem negatywnym trochę przesadzam, jednak zapadło mi to w pamięć i dla własnego komfortu psychicznego i troskę o dziecko zrezygnowałam z tej platformy. Nie chce być więźniem algorytmu, sama wolę filtrować i dobierac sobie treści , wiem że całkowicie nie wyeliminuje algorytmów, ale tik-tok to po prostu ściek działający na prymitywne instynkty.
@lorhil: plus mają umiejętność uzależniania, biorąc to pod uwagę to tak naprawdę Pan Chińczyk spokojnie może sobie z Pekinu sterować nastrojami w Polsce.
Badanie pokazujące, że algorytm TikToka rekomenduje nowym użytkownikom o zrównoważonych poglądach politycznych dwa razy więcej treści o charakterze prawicowym i nacjonalistycznym niż treści centrowych i lewicowych.
Śledztwo ujawnia wyraźne przekrzywienie w treściach promujących dwóch kandydatów na prezydenta. TikTok pokazał naszym kontom testowym pięć razy więcej treści wspierających Karola Nawrockiego niż kandydata centrowego Rafała Trzaskowskiego.
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
No to już oficjalnie jestem brytyjczykiem i czas może pomyśleć na zmianę nicku na marianoaanglikano xD Prawie 18 lat po tym jak moja noga postawiła nogę na płycie lotniska Londyn Luton #uk #chwalesie
@Pepperek: aż się nie chce wierzyć w te statystyki
Raport Digital 2025: Poland
TikTok – 11,4 miliona użytkowników w wieku 18+ (36% dorosłej populacji).
W listopadzie 2024 roku średni czas miesięcznego użytkowania wyniósł 36 godzin i 6 minut!
Śledztwo ujawnia wyraźne przekrzywienie w treściach promujących dwóch kandydatów na prezydenta. TikTok pokazał naszym kontom testowym pięć razy więcej treści wspierających Karola Nawrockiego niż kandydata centrowego Rafała Trzaskowskiego.
https://wykop.pl/wpis/81724993/badanie-pokazujace-ze-algorytm-tiktoka-rekomenduje
źródło: dc3a9085f5849a812a72436c98cbad561cbfb58c221d2f0891bff45fe44dc11c
Pobierz