Wpis z mikrobloga

Pytanie czysto egzaminacyjne, wiele ludzi ma z nim problem. Jaka obowiązuje prędkość podczas holowania (rzadko kto holuje ale dodam) w takiej sytuacji jak na tym zdjęciu? Znak obszar zabudowany i ograniczenie prędkości do 70 km/h, wiele ludzi się tu gubi.

Jestem ciekawy jak mirki poradzą sobie z tym pytaniem. Strzelam że większość nie wie jaka obowiązuje dla nich prędkość, a i żeby było jasne - ograniczenie prędkości NAD znakiem obszar zabudowany obowiązuje tylko do skrzyżowania lub do odwołania. OGRANICZENIE prędkości WYŁĄCZNIE POD znakiem D-42 obszar zabudowany, E-17 miejscowość, D-52 strefa ruchu lub D-40 strefa zamieszkania obowiązuje w całej strefie/obszarze.
ErogowyDrogowy - Pytanie czysto egzaminacyjne, wiele ludzi ma z nim problem. Jaka obo...

źródło: 70terenzabudowanyHolowanie

Pobierz

Z jaką prędkością możesz holować pojazd w terenie zabudowanym za tym znakiem?

• 30 km/h 34.1% (1305)
  • 50 km/h 44.9% (1720)
  • 60 km/h 3.5% (133)
  • 70 km/h 17.6% (674)

Oddanych głosów: 3832

• 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ostatnio dostałem mandat za stanie zbyt blisko (jak myślałem) przejścia dla pieszych. Odległość zachowałem ponad 15m (okazuje sięże wymagane jest 10m) ale na mijscu strażniczka powiedziała że to nie o przejście chodzi tylko o wysepkę. Mieli tak słabe zdjęcie że z googla udowodniłem im że mogłem mieć 15m od wysepki i skończyło się na niczym ALE to był mój fart bo w sumie nie wiedziałem że od wysepki liczy się 15m i
  • Odpowiedz
@ErogowyDrogowy: jak chcesz pomysł na następny wpis to mam lepsze pytanie - czy kierujący rowerem opiekujący się dzieckiem do 10 roku życia (też na rowerze) może poruszać się lewą stroną jezdni (tak jak piesi idą gdy nie ma pobocza czy chodnika)? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krupier:
Art. 49. Zakazy dotyczące zatrzymywania i postoju pojazdu
1. Zabrania się zatrzymania pojazdu:
10) w odległości mniejszej niż 15 m od punktów krańcowych wysepki, jeżeli jezdnia z prawej jej strony ma tylko jeden pas ruchu;

• Odpowiedz