Aktywne Wpisy

plyty_chodnikowe +134
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz
cytmirka +27
Cóż mogę rzec, to chyba dobry moment na reklamę #kartkicytmirki na moim ulubionym tagu #wykopaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli chcecie Waszej parze sprawić piękna kartkę świąteczną (polecam personalizowaną), to serdecznie zapraszam!
W zeszłym roku kilku z Was otrzymało moją kartkę w prezencie. Proszę pamiętać jednak, że taka kartka raczej w wartość prezentu się nie wlicza, przynajmniej nie
Jeśli chcecie Waszej parze sprawić piękna kartkę świąteczną (polecam personalizowaną), to serdecznie zapraszam!
W zeszłym roku kilku z Was otrzymało moją kartkę w prezencie. Proszę pamiętać jednak, że taka kartka raczej w wartość prezentu się nie wlicza, przynajmniej nie
źródło: 4C4D6E58-6808-4EE4-8C20-0D89A7F99CF7
Pobierz

Jestem ciekawy jak mirki poradzą sobie z tym pytaniem. Strzelam że większość nie wie jaka obowiązuje dla nich prędkość, a i żeby było jasne - ograniczenie prędkości NAD znakiem obszar zabudowany obowiązuje tylko do skrzyżowania lub do odwołania. OGRANICZENIE prędkości WYŁĄCZNIE POD znakiem D-42 obszar zabudowany, E-17 miejscowość, D-52 strefa ruchu lub D-40 strefa zamieszkania obowiązuje w całej strefie/obszarze.
źródło: 70terenzabudowanyHolowanie
PobierzZ jaką prędkością możesz holować pojazd w terenie zabudowanym za tym znakiem?
Z 8-9 lat temu jak jeszcze Loganem śmigałem na zjeździe na węźle Bemowo (w kierunku WATu) wyprzedził mnie holujący i holowany uderzając w lewe lusterko (na szczęście tylko się odgięło w drugą stronę). U siebie na liczniku miałem 90 może 95, bo już zwalniałem przed wjazdem na górę, oni mieli 110 albo i 120 na budziku
@miken1200: zrobili "linę" holowniczą ze sznurka do snopowiązałki. ;)
@ErogowyDrogowy: ja bym powiedział - to zależy, jak w holowanie bawią się 2 myślące osoby to nie ma większych problemów, wręcz przeciwnie jest jak się za to zabiera "zestaw" w którym 1 (lub więcej) osoba jest z tych mniej lub gorzej myślących (nawet tu w wątku komuś 5 razy lina pękła xddddd)
@andreas-maltcke: ja nie znam bo po co mi to. Pewnie nigdy nie będę holował innego auta a jak będę musiał to sobie wtedy sprawdzę i tyle.
Nawet nie znam nikogo, kto by kiedykolwiek holował jakiś pojazd.
Wydaje mi się, że jednak większym problemem jest brak wiedzy ile można jechać z przyczepą
*większy dlatego, że na autostradach niektórzy zamykają liczniki ciągnąc przyczepę, a holować tak czy siak nie wolno, a przynajmniej nie przy użyciu liny
@Thorus88: lina pęka, nie komandos ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
źródło: ograniczeniemiejscość
Pobierz