Aktywne Wpisy

Twórca tego mema zapomniał, że w tym kraju psiarzy, Pan Marcin pójdzie siedzieć za zabicie psa mieczem xD (co pokazał przykład tego dziadka, który w obronie własnej zabił pitbulla siekierą i został aresztowany)
#heheszki #psiarze #humorobrazkowy
#heheszki #psiarze #humorobrazkowy
źródło: temp_file7524328165835118537
Pobierz
tcp-protocol +79
Tyle się ostatnio naczytałem nagonki na psiarzy, że aż pomyślałem sobie "kurde no nie, przesada". I wiecie co spotkało mojego syna dzisiaj podczas spaceru? Psiara z psieckiem u-----a mi syna bo ten śmiał bez słowa bez zaczepki mijać ją na rowerze na alejce w parku. Podczas próby zatrzymania i wytłumaczenia, że teraz proszę o dane, książeczkę szczepień po prostu sobie poszła i kazała jej nie zaczepiać i dać spokój. Na szczęście się
źródło: IMG-20251020-WA0003
Pobierz

Jestem ciekawy jak mirki poradzą sobie z tym pytaniem. Strzelam że większość nie wie jaka obowiązuje dla nich prędkość, a i żeby było jasne - ograniczenie prędkości NAD znakiem obszar zabudowany obowiązuje tylko do skrzyżowania lub do odwołania. OGRANICZENIE prędkości WYŁĄCZNIE POD znakiem D-42 obszar zabudowany, E-17 miejscowość, D-52 strefa ruchu lub D-40 strefa zamieszkania obowiązuje w całej strefie/obszarze.
źródło: 70terenzabudowanyHolowanie
PobierzZ jaką prędkością możesz holować pojazd w terenie zabudowanym za tym znakiem?
@JestemKrzysio Masz rację, i te pytanie wiele osób zaznacza źle, a nawet bardzo źle. Przeholuj w mieście za siedemdziesiątką 70 km/h to zobaczysz, (a tak zaznaczyła prawie 1/4 głosów w tej ankiecie). Możesz za tą "przepisową prędkość" dostać 1000 złotych mandatu (2000 w recydywie) i 11 punktów karnych, bo obowiązuje tylko 30 km/h.
Może rzadko robi się ten manewr, ale
Możesz wołać do takich wpisów? Ciekawe to i czegoś się nauczę
Całe życie się czegoś uczę - byle tanio :D
@ErogowyDrogowy: Dolary przeciw orzechom, że nikt tak nie myślał. Raczej mało kto wie jaki jest limit prędkości przy holowaniu.
Kiedyś jechałem firmowym busem do Włoch i tuż przed austriacką granicą auto zdechło na amen. Kontakt z firmą, decyzja że wysyłają lawetę z Polski. Przyjechała, gość zmierzył wysokość i oznajmił, że za dużo, powyżej 4 metrów. Ale może wziąć na hol. No i wziął, jechałem na sztywnym holu 600 km, zimą, bez ogrzewania, bez prądu, z walącymi po oczach migającymi kogutami (w dzień
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Dezerter90: To jest trudny manewr. I
Co trzeci kierowca wie jaka jest dopuszczalna prędkość holowania w obszarze zabudowanym (albo fartownie zgadł) .
Pozostałe 2/3 przepisów nie znają albo mają je głęboko, co niestety widać na drogach.