Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 31
@Marktrel299: Ceny mieszkań urosły o 80% w ciągu 7 lat ich rządów, to przełożyło się też na podobny wzrost kosztów wynajmu, ale za to gówniarze nie zapłacą kilku dyszek podatku dochodowego, uczciwy deal.
@romek123456 Oj tak byczq, dostali 500+ z pieniędzy które rosną na drzewach.
A nie, sami sobie za to płacą w podatkach, o ile mają dzieci bo jak nie mają, to nic nie dostają. Jeden z najgorszych
  • Odpowiedz
PiS przez 8 lat j---ł ten naród na dosłownie wszystkim, szczególnie młodych, którzy nie dostając nic, musieli wywalać swoje podatki na wszystkie kiełbasy wyborcze Kaczyńskiego.

@Tasde: xDDD

Młodzi to dzięki PiSowi nie muszą płacić dochodowego. A dla pozostałych PiS w końcu zafundował podwyższenie kwoty wolnej od podatku i to mocne, po latach niepodwyższania przez PO-PSL.
  • Odpowiedz
Ceny mieszkań urosły o 80% w ciągu 7 lat ich rządów, to przełożyło się też na podobny wzrost kosztów wynajmu, ale za to gówniarze nie zapłacą kilku dyszek podatku dochodowego, uczciwy deal.

@Tasde: Ceny dóbr podstawowych przy popycie przewyższającym podaż, zawsze podąża za możliwościami konsumpcyjnymi.
Wzrost cen misezkań i najmu jest tylko wynikiem rosnących zarobków i zdolności kredytowych.
  • Odpowiedz
@Tasde: Polacy to chrzescijanie i meczennicy, jakby mogli to by 40dni nie pili i nie jedli i by krzyz nosili byle by don kaczynio merolem z---------l do swoich 2 wiezy.
  • Odpowiedz
@Despairge to też prawda, oni teraz tylko interneciki, dzikie trenery, pisowskie zero, trzeba przyznać że operacja zero to majstersztyk. Niby stano coś tam ciśnie pis ale tak na 5% czyli i tak 5% więcej jak republika.
  • Odpowiedz
@Soczi: Wystarczyło zobaczyć, jak głosowali ludzi w wieku 18-29 i jak głosowali znajomi, którzy mieli umiarkowane prawicowe poglądy (tak jak ja), a ich argumenty to było dosłownie to, co przeczytałem/zobaczyłem na tiktoku aka "Silny chłop nawrocki, LGBT, imigranci".
  • Odpowiedz
Właśnie o tym mowie, buta, pycha i wmawianie komuś czegoś na siłę, dzielenie i przydzielanie do obozu, którego wielu konfederatow nienawidzi.

@guardoilfuturo: żeby udowodnić że nie jesteś za PiS zagłosowałeś na PiS?

Szkoda że w jednym wypadu mamy zrealizowane "dopłaty do invitro" "rentę wdowią" i rozmawiamy o tak istotnych zmianach jak "związki partnerskie" a w drugim 0% podatku do 26r, obniżenie wieku
  • Odpowiedz
@Tasde: Szczerze? Głosowałem na Trzaskowskiego, już swoje tu wypowiedziałem. Prawda jest taka, że PO powinna być odsunięte od mainstreamu, to jest spalona partia. Potrzebujemy faktycznej świeżości, ja swoje nadzieje pokładałem w Hołowni, niestety nic z tego.
  • Odpowiedz
@Tasde: Pis wprowadził zwolnienie z PIT dla młodych do 26. roku życia i to się ceni. To wystarczyło młodym. Uważam, że państwo ma nie zabierać, a nie komuś dawać. Chociaż pisowcy woleli dawać, mimo wszystko ten program jest sensowny.
  • Odpowiedz
Ciągła buta, obłuda, kolejne afery i skandale, gdzie nie było tygodnia żeby nie pojawiało się coś, co w normalnych czasach wywracało rząd.

@Tasde: 2023 rok, piękne czasy. Pamiętam że jak co kilka dni w radio słuchałem o tych wałach na xx milionów to mi się już w pewnym momencie nie chciało do pracy chodzić, zero motywacji do jakiegokolwiek poszerzania kwalifikacji bo po co, trzeba było do partii iść.
  • Odpowiedz
@Tasde: Jak ostatnio młody PISowiec z pracy stękał, że założył panele PV na nowych warunkach i g@wno z tego ma to mu powiedziałem gdzie może sobie to wsadzić stękanie. Jedynym wtedy zarzutem jaki usłyszałem to dlaczego biorę 500+, ale po pytaniu dlaczego wziął 1000zł od Kosiniaka na dziecko ucichł. Nic od PISu nie dostali, ale to i tak nie przeszkadza być im ślepym na bycie dymanym. Rozpuścili tyle kasy po
  • Odpowiedz