Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tasde: Młodzi w 1.5 roku oglądając wysrywy na TikToku i Kanale Zero mają wyprane mózgi za 2.5 to będą takie dymy ze konfa + pis będzie miała 70% xD.
  • Odpowiedz
  • 728
@Odchod_Pasywny: Nie wiem co cie tak bawi, widziałeś wczorajsze paski w republice? Takie nie agitujące w środku ciszy wyborczej.
Pominę to co wspomniałem, że są zdolni zrzucić na KO winę za wszystko co sami zrobili, np. idąc protestować pod Centrum Integracji które sami wybudowali i przecinali wstęgę przy otwarciu.
  • Odpowiedz
  • 41
@Despairge: Byle nie konstytucyjną. Mnie nawet cieszy jakby PiS z Konfą doszli do władzy.
Konfie skończyłoby się paliwo antysystemowe a na PiS ludzie zasługują, widocznie za mało bolało poprzednim razem.
  • Odpowiedz
@Tasde: Ja to mam bekę tylko z tego, że oni myślą ze pis nie sprowadzi imigrantów albo nie podpisze tej ustawy o mowie nienawiści.
Oni to ubiorą w ładne słówka i ich wyborcy sami będą tego chcieli. xD
  • Odpowiedz
  • 23
@Tasde: Najmłodsi dostali od PiSu zwolnienie z podatku dochodowego. Najbardziej j----a jest grupa wiekowa 26-40 lat, szczególnie ta bezdzietna część. PO przewaliło na własne życzenie - po pierwsze powinni wystawić Sikorskiego lub innego, mniej tęczowego kandydata, po drugie nie spełnili obietnicy zwiększenia kwoty wolnej od podatku i próbowali przepchnąć dopłaty dla deweloperów. Tym bardziej człowiek jest wściekły, że przez te decyzje będziemy mieć w pałacu prezydenckim typa z taką przeszłością,
  • Odpowiedz
@Tasde: Szacun, że jeszcze ci się chce tłumaczyć i wyjaśniać, ale do tych pajaców i tak nic nie dotrze. Tiktok i youtuberzy im zeżarły mózgi, ci ludzie naprawdę wierzą, że jakikolwiek prounijny kandydat to zmuszanie do jedzenia robaków, jeżdżenia rowerem i przymusowe śluby homoseksualne. Do takich ludzi nie dotrzesz faktami.
  • Odpowiedz
  • 25
@rio_: Wiesz dlaczego to zwolnienie z podatku obowiązuje tylko do 26 roku? Bo to jest grupa, która zarabia najmniej i ma największy odsetek osób nieaktywnych zawodowo.
Dlatego to jest wrzutka pod ładną propagandę niż coś co realnie pomaga, bo tu mówimy o oszczędnościach rzędu 80 - 150 złotych miesięcznie dla wąskiej grupki, co przy wzroście kosztów życia to już nawet znaczenia nie ma.

Najbardziej K15 cierpi na tym, że kompletnie
  • Odpowiedz
@Despairge

Młodzi w 1.5 roku oglądając wysrywy na TikToku i Kanale Zero mają wyprane mózgi za 2.5 to będą takie dymy ze konfa + pis będzie miała 70% xD.

Where problem? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Tasde: Nie uważasz że byłoby lepiej jakby takie info przekazywał rząd poprzez rzecznika i dalej do mediów, w tym do tiktoka? Największy błąd tego rządu to właśnie przepływ informacji.
  • Odpowiedz
szczególnie młodych

@Tasde: po 2015 młodzi dostali dochodowy u-26 0%, wyraźną poprawę warunków pracy względem 2007, zasiłek 500+, minimalna na rozsądnym poziomie, na końcówce część się załapała na tani kredyt na mieszkanie co się mogło dla nich okazać ostatnim momentem w życiu żeby coś kupić na własność itd. pytanie ile z tego musiał zrobić rząd a ile by się wydarzyło i bez nich, ale to i tak więcej niż zrobił
  • Odpowiedz
@Tasde: ok, ale to po co składasz 100 obietnic xd? A później nie spełniasz w zasadzie żadnej? No i zwłaszcza pod koniec kampanii, bolała hipokryzja: jeśli jednym z podstawowych zarzutów do PiS jest wykorzystywanie mediów publicznych i spółek skarbu państwa do partyjnej propagandy i odbierasz im za to subwencje, w dodatku w bardzo wątpliwym trybie, po czym zaczynasz robić to samo to wygląda to fatalnie. Podkreślam słowo zaczynasz: to jest
  • Odpowiedz
@Tasde: Nie musisz mi tłumaczyć czemu akurat oni dostali zwolnienie z podatku. Jeszcze kolejną sprawą jest fakt, że wiem jak studenci mogą teraz ładnie zarobić na zleceniówce - więcej niż dorosły człowiek na minimalnej na uop., a za moich czasów jak byłam studentką, normą była praca dla studenta za 5 zł/h, także akurat młodzi naprawdę mają teraz dobrze. Ja tam wiem, że PiS wygrywa propagandą, straszeniem i rozdawnictwem, ale KO
  • Odpowiedz
PiS przez 8 lat j---ł ten naród na dosłownie wszystkim, szczególnie młodych, którzy nie dostając nic, musieli wywalać swoje podatki na wszystkie kiełbasy wyborcze Kaczyńskiego.

@Tasde: bedąc sprawiedliwym, mlodzi do 26 roku zycia otrzymali zwolnienie podatkowe do pierwszego progu.
Dla wielu to wystarczy by zaglosowac
  • Odpowiedz
@Despairge
Tak, plujcie na konfiarzy dalej, choć ewidentnie wielu z nas jest antypis, no ale przecież aborcja i kilka innych ustaw wystarczy, żeby przystawiać konfe do pisu i pchać te narrację usilnie od 5 lat.

Zero refleksji.
  • Odpowiedz
@guardoilfuturo: Tak jesteście anty pis, że głosowaliście w 90% na Nawrockiego a Bosak ciągle klęczy przed pisem. Tu nie ma żadnej narracji politycy kofny sami to robią, rozliczenia pisu? A TYLE TO NIE.

Kukiz 2.0

Teraz to i tak nie ma znaczenia, pis i konfa wejdą w koalicję i zabetonują państwo. Wiec akurat ty jako ich wyborca masz się z czego cieszyć, mam nadzieję, że stworzą twoje wymarzone państwo.
  • Odpowiedz