Wpis z mikrobloga

@StormtrUper nie mogłabym się zgodzić bardziej, mam takie same poglądy i odczucia. Z zaciekawieniem, ale i pewnym niepokojem, będę obserwować najbliższe miesiące i lata.
  • Odpowiedz
który chodzi do kościoła co niedziela

@StormtrUper: A ja jestem ateistką, która nie chodzi do kościoła i głosowałam na Nawrockiego bo fajnokatoliki chodzące co niedziele zapomnieli o encyklice Evangelium Vitae i piątym przykazaniu, a ktoś pamiętać musi bo jest tam słuszność.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zuzka_z_Bornholmu: ok, każdy ma swoją listę priorytetów. Ja też nie jestem za aborcją na życzenie, z powodu "bo tak chcę". Chodzi mi o sytuacje zagrożenia życia matki, która to dziecko nosi. Obym nigdy nie musiał być w takiej sytuacji. I wiesz gdzie widzę problem, w "fajnokatoliki". Polak nie potrafi do Polaka o innych poglądach napisać, czy odezwać się normalnie, tylko od razu się tworzy określenia nacechowane negatywnie. I wiesz dlaczego
  • Odpowiedz
@StormtrUper: To nie miało być nacechowane negatywnie, może jestem źle odbierana ale w moich doświadczeniach wymiany poglądów między tradsami i fajnokatolikami traktowaliśmy tego typu określenie humorystycznie bez napinki wzajemnej, więc luzik, kocham fajnokatolików.

Miałam w sobie konflikt przedwyborczy. Bo moja natura państwowca kazała mi głosować na Trzaskowskiego. Ale jest też we mnie natura każąca patrzeć na prawo do życia i traktuję to w pierwszej kolejności, bo uznaję to za fundament
  • Odpowiedz
prawo do życia i traktuję to w pierwszej kolejności, bo uznaję to za fundament cywilizacji

I stawiam to w pierwszej kolejności.

@Zuzka_z_Bornholmu: tak się zafiksowałaś na prawie do życia spłyconym do samej tylko aborcji, że w efekcie wylałaś dziecko z kąpielą i zagłosowałaś na cywilizację śmierci. Współczuję
siepan - >prawo do życia i traktuję to w pierwszej kolejności, bo uznaję to za fundam...

źródło: cywilizacja

Pobierz
  • Odpowiedz