Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mieszkam w Piasecznie i mamy w bloku 4 garaże. Korzystają z prądu wspólnego z klatki, nie mają swoich liczników. Jeden najemca ma elektrycznego chinskiego suva, który ładuje ze swojego garażu. Używa go do pracy, do jazdy po klientach (rzeczoznawca) i ładuje co noc. Rozmowa bez żadnych efektów, on w tym nie widzi nic złego. Administracja pracuje nad tematem, ale nie robi nic poza nowymi obietnicami. Nikt mu podlicznika nie założy, ani go nie rozliczy, bo nie ma jak. Rachunki wspólne wzrosły, płacimy za czyjś koszt firmowego auta. Tak chyba nie powinno być.
Macie pomysł jak to anonimowo i cywilizowanie rozwiązać?
Nie chcę przecinać kabla ani nic nikomu niszczyć.
#budownictwo #mieszkaniedeweloperskie #prawobudowlane #prawo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

"Nie chcę przecinać kabla ani nic nikomu niszczyć." - a jednak przeszło Ci to przez głowę
  • Odpowiedz
@dmsq: A nie przeszło Ci przez głowę, że takie teksty OP usłyszał np. od współmieszkańców bloku i nie chce kolejnych czytać na wykopie? Dramat.
  • Odpowiedz
@dmsq jeśli klatka ma niewiele mieszkań, to gdy mieszkańcy dostaną wyrównanie ze spółdzielni z dopłatą kilka stów, to będzie od razu innego garażu szukał.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak masz dostęp do gniazdka z którego koleś korzysta to weź lakier przezroczysty do paznokci i kilka solidnych warstw daj w gniazdku, technicznie nic nie uszkodzisz i relatywnie łatwo to wyczyścić :)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Dziękuję za wpisy, jednak tak jak napisałem przecinać niczego nie chcę ani smarować żadnymi lakierami. Mieszkańcy dostali już rozliczenie i każdy widział, że prąd w tym roku więcej, ale mam wrażenie że wszyscy mająto w dupie, bo chyba każdy wstydzi się odezwać...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: aż nie chce się wierzyć, że to nie jakiś bait. Może zrobić jakieś zdjęcia, zrobić szum gdzieś w lokalnej TV czy coś? Oficjalne pismo do administracji podpartej zdjęciami z żądaniem odpowiedni na piśmie w jakimś terminie. Może przez prawnika albo rzecznika? Przecież to jest kradzież. Są jakieś regulaminy użytkowania garaży w ogóle? To przecież równie dobrze można byłoby sobie podciągnąć kabel z tych garaży do mieszkania i używać prądu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @nieznamniepamietam: chcę to zrobić maksymalnie anonimowo, nie chcę aby dowiedział się, że to ja czy ktoś z mojego piętra. administracja wie, kilka osób o to prosiło, ale ciągle mają trudności techniczne i przeciągają temat ponad rok. zwykła kradzież, dlatego nie chcę płacić czyichś rachunków, ale pomysłu brak

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Jailer
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no ale to czego się obawiasz? Masz tam swój samochód? Ten gość musi mieć chyba jakieś znajomości w tej administracji, aby nic nie robić z czymś takim. Nie do wiary. W kupie siła, najlepiej byłoby wspólnie pisać pisma podpisane przez poszkodowanych z kopią do jakiegoś rzecznika czy nie wiem gdzie jeszcze. W takim przypadku wszystko co na piśmie ma większą siłę.

Pojawia się też pytanie jak zasilane są garaże
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sorry, że nie na temat, ale jestem zbulwersowany. Jak można być takim bucem, by bezczelnie wykorzystywać obcych ludzi i to w dodatku sąsiadów?

Pomyśl o skrzyknięciu się w parę osób, którym to przeszkadza.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odważny-obserwator-7:

Nikt mu podlicznika nie założy, ani go nie rozliczy, bo nie ma jak

@mirko_anonim: ke? o czym wszyscy pierpapielicie? niech sobie zrobi swoje cale przylacze z enea, tauron czy co tam macie u was na wiosce i kogo to obchodzi? co niby administracja ma z tym wspolnego? jeden wniosek tylko
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale tu chodzi o to, że mają zasilanie części wspólnych(oświetlenie, gniazdka w garażach) i za zużycie prądu w nich płacą wszyscy mieszkańcy po równo. Gniazdka mają pewnie aby podłączyć jakiś prostownik czy odkurzacz natomiast jeden z nich nadużywa tego prądu ładując swój samochód elektryczny.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zorganizowany-przyjaciel-36: @nieznamniepamietam: wiem, że o to chodzi, ale to można rozwiązać w tydzień. Odłączyć z klatki i zrobić nowe przyłącze. Ostatecznie może trzeba minikoparke zaangażować i bruk od nowa ułożyć... Straszne

W ogóle to jest absurdalne od początku żeby prad w niezależnych garażach był ze wspólnej linii bez liczników i spółdzielnia może od reki problem rozwiązać to jest jedno pismo do dostawcy prądu ewentualnie telefon po koparke i elektryka
  • Odpowiedz