Aktywne Wpisy
BobekRobek +13

#patodeweloperka #nieruchomosci
Od dziś w ofercie zupełnie prywatna górka saneczkowa dla każdego! Poczuj się jak 20 lat temu i zjeżdżaj do woli.
Od dziś w ofercie zupełnie prywatna górka saneczkowa dla każdego! Poczuj się jak 20 lat temu i zjeżdżaj do woli.
źródło: IMG_4661
Pobierz

A także wasza propozycja prędkości, w innych miejscach: Teren niezabudowany, Teren zabudowany, Strefa zamieszkania itd.
Piszcie w komentarzach?
Moje zdanie jest takie że kusi szybko jeździć po 200 a nawet i szybciej, ale patrząc na Polskich kierowców np. Majtczak czy Budda to nie dorośli do braków limitów prędkości na Autostradach i Ekspresówkach. Z drugiej strony wiele dróg ekspresowych wygląda jak Autostrady (są tylko drobne detale techniczne między nimi, szersze pasy awaryjne, więcej węzłów) ale na nich obowiązuje śmiesznie niski limit 120 km/h, to jest wolno jak na bezkolizyjną drogę. Te drogi proszą się o podwyższenie limitu co najmniej do 140 a nawet 150 km/h i o ujednolicenie prędkości z autostradami.
źródło: autostradazdjecie
Pobierztwoja propozycja
@Mateos2: Ja jeżdżę regularnie z takimi prędkościami. Testowałem ofc wyższe i np przejechałem Wawa-Radom w 45 minut zanim zrobili wylot S7 w tym kierunku. Rzeszów-Wawa też w w 2:10h przejechałem.
Wnioski mam takie, że 160km/h to bardzo komfortowa prędkość, przy której auta jadące 120km/h nie są żadnym problemem wystarczy puścić gaz na chwilę by dać im wystarczająco dużo
@michalxd21: Troglodyci i mienoty drogowe to piszą takie teksty. Skoro przez 8 lat nie nauczyłeś się lepiej jeździć to już raczej sie to nie zmieni.
@cwlmod: no ty uderzyłeś w inne auto, nie ja.
I ty wyzywasz ludzi od miernot drogowych. Jeżdżę już kupę lat, robię od groma kilometrów, I ani jednej kolizji, ani jednego wypadku. Bo nie udaje super kierowcy w przeciwieństwie do ciebie.
A tiry? Chodziło mi o wypadki z ich udziałem. Sprawdź sobie energię kinetyczną takiego zestawu przy 90kmh i 80kmh.
@svatco: Czyli twoje teksty bazuja na urojeniach? Ludzie są potrącani na pasach, bo kierowcy ich nie przepuszczają, a nie że ktoś nagle hamuje i nie wyrabia. Co najwyżej mozna mówić o ograniczaniu szkód przez taki limit. Tylko że miasta mają różne drogi i ten limit nijak się ma do 6 pasmowej arterii
@G06DbT: Zapomniałeś dodać, że nie ze swojej winy i w sytuacji gdy nie dało się uniknąć kolizji xD
A co mnie obchodzą twoje kłamstwa? Jesteś miernotą drogową, która nie potrafi jeździć
@potworzak21: Ja tylko stwierdzam fakty. Jesteś nic nie znaczącym zerem przy mnie
Nic,
@anzelmbohatyrowicz: Ty sprawdź ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I po co? Bez zwiększania limitów jest kompletnie niepotrzebne, co potwierdzają statystyki
Jedziesz 70km/h, za 100m masz 50km/h, za kolejne 50km/h masz znowu 70 a za 400m masz już 80km/h (przykład z Lublina xD), dodatkowo przy wjeździe na Witosa w Lublinie ten sam praktycznie schemat… jedziesz 70kmh, za 500m masz 50kmh, 100m znowu 70kmh i zaraz za 200m masz spowrotem 70kmh…. To jest chore xD
@vinku: Ale mnie nie obchodzą tiry tylko sprawna jazda xD
Dziadek powinien stracić uprawnienia. Za jazdę osobówką na autostradzie z prędkością jak na krajówkach powinien
@gisot: ale przynajmniej nie mógłby światłami migać (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
a co do zabudowanych limity powinny zostać, a nawet powinny być zaostrzone ALE jednocześnie wywaliłbym możliwość stawiania zabudowanych na drogach krajowych i międzynarodowych bo to już jest śmiech na sali jadąc międzynarodową e30 masz co kilka km wymarła wioskę ale znak stoki bo ktoś kiedyś tu mieszkał.
Teren zabudowany - 60 km/h
Poza terenem zabudowanym drogi przelotowe - 100 km/h
Drogi ekspresowe - 140 km/h
Autostrady - 150 km/h
i by było perfekt
@Krupier: Tak mało że ominąłem tylko Grecję, Macedonię i Bułgarię. Widziałem jak oni jeżdżą i jest albo ok albo gorzej.
@cwlmod: W którym momencie jestem ta miernota? Bo lecę po autostradzie 140? Ty masz coś ewidentnie z deklem. Ale w sumie to nie ma się co dziwić, masz bordo.
@michalxd21: Najpierw ty podrzuć jakieś 30 minutowy filmik z jazdy po dużym mieście i zobaczymy czy nie zabiorą ci prawka jak wszystko pozgłaszam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bordo przegryw