Aktywne Wpisy

uncle_freddie +780

ZebrakZKambodzy +52
#raportzpanstwasrodka Nie klikniesz plusa? Obudzisz się obok tego przystojnego dżentelmena, który nie daje parówek za darmo.
źródło: Alfa_Romeo
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: Alfa_Romeo
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
A także wasza propozycja prędkości, w innych miejscach: Teren niezabudowany, Teren zabudowany, Strefa zamieszkania itd.
Piszcie w komentarzach?
Moje zdanie jest takie że kusi szybko jeździć po 200 a nawet i szybciej, ale patrząc na Polskich kierowców np. Majtczak czy Budda to nie dorośli do braków limitów prędkości na Autostradach i Ekspresówkach. Z drugiej strony wiele dróg ekspresowych wygląda jak Autostrady (są tylko drobne detale techniczne między nimi, szersze pasy awaryjne, więcej węzłów) ale na nich obowiązuje śmiesznie niski limit 120 km/h, to jest wolno jak na bezkolizyjną drogę. Te drogi proszą się o podwyższenie limitu co najmniej do 140 a nawet 150 km/h i o ujednolicenie prędkości z autostradami.
źródło: autostradazdjecie
Pobierztwoja propozycja
@Krupier: w tym roku wprowadzają w Bułgarii analogiczne rozwiązanie
na autostradzie: 120 km/h
na ekspresówce: 100 km/h
Teren niezabudowany: 90 km/h
Teren zabudowany: 40 km/h
Strefa zamieszkania: 20km/h
C-----a propozycja. Eski nie ustępują jakością autostradom. 140 to jest taka przyjemna prędkość na każdej z tych dróg
Prawy pas to kulturka, wszyscy 90 km/h i
Niemniej jednak samochody są coraz lepsze, bezpieczniejsze, cichsze, wydajne, etc... Czasami jadąc te 120 na dobrej drodze ekspresowej... mam niedosyt - czuję że mógłbym bezpiecznie znacznie szybciej.
IMHO głupie zakazy i znaki co 50 metrów są bolączką polskich dróg a nie limity prędkości. IMHO są ok, na drogach ekspresowych
@ErogowyDrogowy: kwestia dostosowania prawa, myślę, że podobnie jak jest w niemczech to optymalne rozwiązanie.
źródło: propozycjaznakowgrupyE-15
Pobierz