Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz

Czy myślicie że da się wyleczyć kobietę z wpływu matki narcyza? Moja przyszła teściowa to książkowy narcyz. Nie będę mówił jak się zachowuje bo każdy chyba na świadomość jak taka osoba działa. Mój teść to jej zupełne przeciwieństwo i uwielbiam tego faceta. Nie mam rodziców i ten człowiek trochę mi ich zastępuje gdy chce się poradzić kogoś starszego. Moja dziewczyna niestety przejęła trochę zachowań mamy ale jest tego świadoma i staramy się to wypracować. Jest to bardzo trudne i oboje zastanawiamy się czy uda jej się zmienić sposób myślenia i reagowania na to co się dzieje. W domu rodzinnym spędziła 22 lata i mocno sama wyznała że jest mocno przesiąknięta tym jak wyglądały relacje rodziców. Myślała że to normalne i dopiero ja jej tłumaczyłem że tak nie jest do końca. Obecnie ma 27 lat, ja jestem starszy o kilka lat i udało nam się trochę to przepracować ale są sytuacje w których ona po prostu zachowuje się jak narcyz. Nie mamy zamiaru się rozstawać bo staramy się dla siebie zmieniać i o siebie dbamy. Planujemy zakup mieszkania i od kilku miesięcy staramy się o dziecko. Ślubu nie planujemy bo oboje uznaliśmy że to żadne świadectwo miłości i jak kiedyś uznamy to za konieczne to zrobimy sobie kolację we dwoje i podpiszemy ten świstek. Mając takie plany mocno zastanawiamy się czy uda nam się zwalczyć jej narcyzm i czy kiedyś ona będzie inaczej patrzeć na świat. Ona jest świadoma tego że tym nasiąkła ale powiedziała mi że mnie kocha i zmieni się dla mnie bo nie chce takich kłótni jakie były pomiędzy jej rodzicami. Myślicie że da się to w pełni zwalczyć? Macie jakieś rady? #psychologia #logikarozowychpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Straciłem 2 minut a dalej znam nawet pół przykładu.
źródło: temp_file5170492559707259570
Pobierz@mirko_anonim: powinniście oboje iść na terapię. Kropka.
Jeśli "teściowa" jest faktycznie narcyzem czy osobą ogólnie zaburzoną, to jest to naprawdę srogi kaliber. Żyjąc z taką osobą 20+ lat, naprawdę przesiąkasz tymi złymi odruchami.
Mówiąc z przekąsem, nie ma nic lepszego jak wybrać sobie partnera, przed którym trzeba nosić maski, stać na baczność i męczyć się :)
Z całego serca życzę Ci powodzenia :)
@luxkms78 Tylko jedna uwaga - dzisiaj modnym jest diagnozowanie kazdego jako