Wpis z mikrobloga

Mi to jest tak po prostu przykro, że coś co jest nowym dużym i opiniotworczym medium tak szybko przybrało kształt gdzie podawana jest znośnie manipulacja i przekaz, i zyskuje poklask wśród betonu, co więcej kształci nowy beton do którego nie będzie dało się już w żaden sposób dotrzeć. Jak nie pojawi się żadna alternatywa gdzie będzie równie "lekko, zabawnie i nowocześnie" to z każdym kolejnym rokiem prawa strona bardzo mocno będzie zysykiwac.
Meh, przykre i martwiące to jest, tym bardziej po tym co mieliśmy zaserwowane przez 8 lat w TVP i co zostało przeniesione do Republiki a teraz w luźniej i przystępnej formie jest prezentowane w kanale zero ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#kanalzero #debata
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mi to jest tak po prostu przykro, że coś co jest nowym dużym i opiniotworczym medium tak szybko przybrało kształt gdzie podawana jest znośnie manipulacja i przekaz

@HeexxD: Kanał Zero powstał w jakiś nienaturalny sposób. Bardziej neutralne media jak ORB mają naturalne zasięgi - czyli kanał sobie powoli rośnie, powoli rosną wyświetlenia i kasa. A kanał zero od razu wielcy sponsorzy, wielka redakcja i tak dalej. To śmierdzi PiSem na
  • Odpowiedz
@KwadratF1: A Ty nie potrafisz czytać? Dla mnie: TVPIS=TVP w likwidacji = TVN = Republika. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A ograniczony jesteś Ty, ale o tym nie chcesz wiedzieć.
  • Odpowiedz
@Yeahido: No to jesteś ograniczony ponieważ to na TVPO i TVN pytają się o fakty i na tvpis republice tych faktówych nigdy nie uświadczysz. Zrównywanie do siebie mediów pisowskich i platformerskich jest oznaką tego, że nie masz pojęcia co się dzieje w kraju i nawet nie chcesz go mieć. Gdybyście oglądali TVN to bylibyście o wiele mądrzejszymi ludźmi. SERIO.
  • Odpowiedz
Dla mnie: TVPIS=TVP w likwidacji = TVN = Republika

@Yeahido: Bardzo mi przykro, ale jeżeli w jednym wiaderku masz 30% propagandy, a w drugim wiaderku masz 100% propagandy to nie możesz między nimi postawić znaku równości.

Idealnie by było mieć wiadereczko z zerową zawartością wysrywów ale takiego zapewne nigdy nie doczekamy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Yeahido przed 2015 moim zdaniem TVP pełniła swoją funkcję całkiem okej, po 2015 z każdym kolejnym rokiem zaczęła się robić telewizja stricte partyjna. Przypomnij sobie filmik(i) przed druga tura wyborów prezydenckich w 2020 r. Kilka minut zachwalania A. Dudy z muzyką jak wprost z Korei Północnej, z podbitym kolorami itd. Nie dało się na to patrzeć.
Teraz TVP "w likwidacji" pozostała jako narzędzie partii rządzącej (niestety tego się nie zmieni już
  • Odpowiedz
@KwadratF1: No i widzisz, ja Cie nie obraziłem, ale taka właśnie jest "ynteligenta elyta' tego kraju głosująca na rafauka. 01.06 też się bd tarzał ze śmiechu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@KwadratF1: Jest, a Wy nie zasługujecie na mądrego prezydenta dlatego macie wybór: tęczowego kłamce rafauka i szemranego batyra wyłudzacza mieszkań, właśnie dzięki takim personom jak Ty.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@KwadratF1: Ty jesteś za to taki trudny, inteligencja tego kraju, przepraszam że do Ciebie wgl odważyłem się napisać. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak serio dawno nie pisałem z takim idiotą, a ostatnio jest ich tutaj bardzo duzo. XD
  • Odpowiedz
które mają kasę od jakiś dziwnych sponsorów czy fundacji i tak dalej i tak dalej.

@tubkas12:

JAKICHŚ sponsorów jak coś a nie ,,jakiś''.
  • Odpowiedz
Ty jesteś za to taki trudny, inteligencja tego kraju, przepraszam że do Ciebie wgl odważyłem się napisać. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak serio dawno nie pisałem z takim idiotą, a ostatnio jest ich tutaj bardzo duzo. XD

@Yeahido: Ziomek, ALE TO TY MÓWISZ, ŻE REPUBLIKA = TVN, wiec znów opisałeś samego siebie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz