✨️ Obserwuj #mirkoanonim Macie tak czasem, czy to tylko ja jestem nienormalny?
Bywa, że coś mi nie pasuje, coś trapi w relacji z drugą osobą, np. jakieś zachowanie bądź jego brak. I mam ochotę jej o tym powiedzieć, ale blokuje mnie myśl, że nawet jeśli ta osoba to zmieni, to będzie to wymuszone i nie zadziałoby się, gdybym nie zwrócił jej na to uwagi. Nade wszystko liczy się dla mnie autentyczność i niewymuszone gesty. Jeśli ktoś robi coś tylko ze względu na to, że to wyprosiłem/zwróciłem na to uwagę, to nie jestem usatysfakcjonowany. Chciałbym, żeby ta osoba miała potrzebę to robić, ale nie żeby się dla mnie zmuszała. Wiem, że to szczeniackie, ale tak mam.
@mirko_anonim: grow up. Życie we dwoje to praca, a feedback od drugiej najbliższej osoby jest czymś bezcennym, szczególnie jeśli powiesz co cię boli spokojnie i bez agresji
@mirko_anonim: ale wiesz, że ludzie nie czytają sobie w myślach? XD skąd ma wiedzieć, co ci przeszkadza, jeśli jej tego nie powiesz? Mam nadzieję, że ty się domyślasz co u ciebie jest nie tak i to zmieniasz bez gadania. Jeśli nie to to się nazywa hipokryzja
@mirko_anonim: To nie jest szczeniackie. To jest naiwne. Chcesz, żeby ktoś Ci czytał w myślach, a jak tego nie robi - to masz pretensje. Autentyczność nie polega na tym, że druga osoba domyśla się Twoich potrzeb i spełnia je zanim otworzysz usta. Tylko dzieci liczą, że świat będzie ich rozumiał bez słów. Dorośli, w sensie dojrzali ludzie mówią, czego chcą, patrzą co druga strona z tym zrobi i dopiero wtedy
Macie tak czasem, czy to tylko ja jestem nienormalny?
Bywa, że coś mi nie pasuje, coś trapi w relacji z drugą osobą, np. jakieś zachowanie bądź jego brak. I mam ochotę jej o tym powiedzieć, ale blokuje mnie myśl, że nawet jeśli ta osoba to zmieni, to będzie to wymuszone i nie zadziałoby się, gdybym nie zwrócił jej na to uwagi.
Nade wszystko liczy się dla mnie autentyczność i niewymuszone gesty. Jeśli ktoś robi coś tylko ze względu na to, że to wyprosiłem/zwróciłem na to uwagę, to nie jestem usatysfakcjonowany. Chciałbym, żeby ta osoba miała potrzebę to robić, ale nie żeby się dla mnie zmuszała. Wiem, że to szczeniackie, ale tak mam.
#rozkminy #przemysleniazdupy #zwiazki #logikaniebieskichpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
Mam nadzieję, że ty się domyślasz co u ciebie jest nie tak i to zmieniasz bez gadania. Jeśli nie to to się nazywa hipokryzja