Aktywne Wpisy

smutny_kojot +501
źródło: 20251111_162632
Pobierz
CoDwa +87
Jak to jest że tylko na wykopie marsz niepodległości jest bezczelnie wyśmiewany a tymczasem gdzie się nie spojrzę w świecie realnym albo na tik toku to ma praktycznie 90% poparcia?
#warszawa #marszniepodleglosci #11listopada
#warszawa #marszniepodleglosci #11listopada

Na projekcie przez kilka tygodni musiałem korzystać ze sprzętu klienta i powiem tak: Nigdy więcej MacOS.
Tak, tak, korzystając dłużej bym się przyzwyczaił, ale po 20 latach pracy z Windowsem nie chcę na nowo uczyć się skrótów klawiszowych do obsługi VSC, konsoli, czy notepada++ (którego zresztą na jabłko nie ma).
Zysków brak, tylko w---w.
źródło: 1000057029
Pobierz@teryuu: a kto mówi o kablach? Mam porządną mychę bezprzewodową na zwykłe USB, jak mam ją podpiąć bez przejściówki?
@sztefen_muller: Najgorzej jak wszyscy zachwycają się tym słynnym applowym "it just works" a potem się okazuje że macos ma mnóstwo niedoróbek które dałoby się łatwo naprawić ale apple ma to w dupie. Ostatnio dodali możliwość przeciągnięcia okna do krawędzi ekranu by przypiąć je do lewej lub prawej storny - wspaniale tylko dlaczego wtedy okno ma wysokość 95%? okno zamiast przylegać do krawędzi ekranu to zostawia irytujące kilka
Nie jest źle, ale nie jest też dobrze.
O Chryste, jaki to był błąd...
Na tle tego co zaserwował mi MacOS to uważam, że różnice między Windowsem a Linuxem w dowolnym, współczesnym GUI są kosmetyczne i nie trzeba
A nie, że klawiatura apple nie wspiera 1/3 klawiszy