Wpis z mikrobloga

• 1
@gosciu82: O widzisz. Zauważ, że ja zawsze piszę imiona z dużej. Kwestia kultury. Jutro mam spotkanie wysokiego szczebla z Profesorami. Dlatego lepiej znać zasady żeby nie wyjść na ignoranta.

@Glupiii Gdybyś wiedział ile to jest naprawdę warte, to byłoby łatwiej. Tak to zostaje analiza techniczna i fusy.
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: fundamentalnie ten papier jest warty okolo 160, nie 130usd, ale rynek nie zawsze jest sprawiedliwy. Nick masz z malej to pisze do ciebie z malej, jak cie to rusza to szkoda ://
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: spolek growth absolutnie nie wyznacza sie pod wzgledem P/e lecz pod wzgledem dynamiki przychodów. gdy kurs akcji nie urosnie a dynamika pozostanie, juz za rok dwa P/e wynosiloby 10.
  • Odpowiedz
  • 0
@gosciu82: Muszę ją mieć. Dziś miałem półtoragodzinne spotkanie z 2 profesorami w laboratorium. Omawialiśmy projekt.

spolek growth absolutnie nie wyznacza sie pod wzgledem P/e lecz pod wzgledem dynamiki przychodów. gdy kurs akcji nie urosnie a dynamika pozostanie, juz za rok dwa P/e wynosiloby 10.

Dla mnie problemem jest to, że nie potrafię wyznaczyć dynamiki wzrostów przychodów. Nie wiem czy nie pojawi się konkurencja dla Nvidii albo też ile tej przyszłej
  • Odpowiedz