Wpis z mikrobloga

J----e, męczące życie. Ja nie wiem, k---a, jak można chodzić do pracy po 8 godzin dziennie i decydować się na dziecko, wiedząc, że będzie je czekać to samo. Ale to jest s-----------o, ja p------e. Eh, no nic. Trzeba się cieszyć jeszcze resztką weekendu, bo jutro znowu trzeba robić jakieś badziewie, żeby mieć co do gara włożyć.

#antynatalizm #pracbaza #zalesie #gorzkiezale
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@telegazeciarz: Ru-ru-rurkowiec przemówił. Nie chcesz dzieci to nie rób, ale nie mów innym, co mają robić. Niektórzy są zadowoleni z życia i swojej pracy - może ty też kiedyś będziesz, jak już przestaniesz użalać się nad sobą.
  • Odpowiedz
@telegazeciarz: pamiętaj że umrzesz, a właściwie to teraz już umierasz. Zdecyduj czy tak chcesz umierać jak teraz żyjesz. Wyjeb to wszystko wyjedź gdzieś zarób trochę siana. Zmieni Ci się perspektywa.
  • Odpowiedz
@Damasweger: pewnie że tak, życie to cierpienie, ale w docenianiu tego co dobre jest w dużej mierze sens. Każdy cierpi na rzeczy które nie są zależne od nas, mniej lub bardziej. Moim zdaniem w dużej mierze na tym opiera się dobrostan psychiczny.
  • Odpowiedz
co złego jest w pracy?

@phantom-love: spędzanie większości czasu na robieniu rzeczy, które człowieka nie interesują według narzuconych reguł przy podporządkowaniu się innej osobie, żeby móc przeżyć? no nic złego ;>

tylko nie wyjeżdżaj tu z farmazoniarstwem "to trzeba mieć fajną pracę". Otóż zajmowanie się swoją pasją za dobre pieniądze to wygrana na loterii i każdy doskonale o tym wie.

Jeżeli człowie nie urodził się bogaty z domu to jego
  • Odpowiedz
@MikeLitoris:

Ru-ru-rurkowiec przemówił. Nie chcesz dzieci to nie rób, ale nie mów innym, co mają robić.

Ojej ktoś skrytykował coś co normik lubi, więc normik się popłakał XD.
W czaszce masz mózg i on pozwala analizować i oceniać. Nie idzie się za to do piekła,
  • Odpowiedz
@Marysiabaton: tak było zawsze, tylko kiedyś człowiek musiał robić w polu by mógł coś zjeść i mieszkać w chacie z gówna, teraz robi u prywaciarza by móc kupić coś w sklepie i mieszkać w mieszkaniu spółdzielczym.
  • Odpowiedz
@bighatlogan: mnie nikt, ja bogata z domu i robię to co lubię - teraz na przykład prokrastynuje na wypoku bo mam deadline na tekst, który mnie mega jara ale zawsze warto sobie poklikać w jakiś szit

Edit: ale przekażę twoje pytanie pani w Żabce jak wyskoczę po fajki
  • Odpowiedz