Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 12
@Henson_ kiedyś ze starych klocków LEGO które były bardzo wymieszane i od Technics od innych kuzynów zrobiłem coś a'la napęd 4x4 w tych LEGO, co się je naciągało. Nie miałem komu się pochwalić, poszedłem do babci, a ona "ktoś kiedyś już to pewnie zrobił, do tego lepsze". Zabiło to we mnie chęci przynajmniej na resztę dnia, a bylem dość mały xD. Trochę smutne
  • Odpowiedz
jasne, jasne. Przegrał juz na starcie, nie miał na to wpływu, nic się nie da zrobić tylko siąśc i płakać xD

@Wolowinka: Całkowicie nie o to chodzi. Chodzi mi o to że całkowicie pomijacie kwestie tego jak czasem ktoś ciężko ma w porównaniu z wami. Człowiek walczy, wyszedł z czegoś, ale powiedzmy ma 40 lat niewiele 'materialnego' przez to, ale wywalczył swoje zdrowie, życie i spokój. Normiki takie jak wy
  • Odpowiedz
@Wolowinka: To nie płakanie. To opis stanu rzeczy. Geny determinują wygląd, wygląd determinuje sposób, w jaki jesteś traktowany, co wpływa na twoje poczucie własnej wartości, decyzje, relacje i całe życie. Jeśli tego nie widzisz, to pewnie tego nigdy nie doświadczyłeś. A teraz wracaj copeować, że jesteś selfmade i kowalem swego losu. Brutalne.

Natura.
  • Odpowiedz
@_Alessandro_: W moim przykładzie chodzi o to, że życie nie stoi w miejscu ani to co się z nim dzieje po opuszczeniu patologicznego miejsca w którym spotkały nas krzywdy leży na naszych barkach a nie jest bezpośrednim wynikiem tego co ktoś przechodził wcześniej. To, że w domu ktoś wolał mi wyrównać plecy pasem zamiast wytłumaczyć matematykę z której miałem 1 nie znaczy, że do końca świata mam o tym skomleć
  • Odpowiedz
@Henson_ no ta, nie ma to jak wymyślić sobie losowe zdarzenia, korelację i na tym budować przekonanie o świecie. Przegywy takie jak ty są mentalnie na poziomie 11 latek budujących swoją osobowość na edgy funfickach które same wymyśliły.
  • Odpowiedz
@Henson_ @Slavcel: szczerze - spełniam chyba wszystkie punkty z tej waszej checklisty "oski" i zgadzam się z Wami w 100%. Zdaję sobie sprawę o ile łatwiejszy miałem start w życie od niektórych. Zdaję sobie sprawę, że mimo że na wszystko harowałem jak wół, to jednak robiłem to wykorzystując szansę, którą w pierwszej kolejności ktoś mi dał. Wiem, jak wiele czynników losowych złożyło się na mój obecny status i jak
  • Odpowiedz
  • 0
@Charz: ale ja robie cos w swoim zyciu I codizenie proboje cos zmieniac i nie mam pretensji ze ktos ma lepiej boli mnie po prostu fakt normikow ktorzy mowia ze kazdy jest kowalem wlasnego losu i ze dziecinstwo nie odbija sie na psychice doroslej osoby
  • Odpowiedz
@Henson_: Mnie też to zawsze irytowało, a obracam się w środowisku gdzie ludzie lubią się porównywać do innych, zwłaszcza wtedy gdy pozwala im to patrzeć na otoczenie z góry. Wiem dokładnie o czym mówisz. Ale też mimo że wszystko co piszesz to prawda, to za często widzę takie przemyślenia w kontekście wymówki dla odpuszczenia jakichkolwiek starań. I to mnie boli najbardziej, szczególnie widząc gdy pisze to osoba która ma łeb
  • Odpowiedz
od tamtej pory jego zachowanie nie miało na ciebie wpływu

@ThinkBackwards: wiadomo, reset mózgu do ustawień fabrycznych Oskarka, traumy i zaniedbania w krytycznym okresie rozwoju psychofizycznego to ot tak, splunąć, było minęło, po ch drążyć temat, dawno i nieprawda. Usuń konto.
  • Odpowiedz
@cat_tea: ( ͡° ͜ʖ ͡°) mówi osoba która posiadaczy kilku nieruchomości nazywa pasożytami. Jeśli nadal nie radzisz sobie bo tata krzyczał to odpuść sobie reakcje na komentarze innych ludzi i porozmawiaj ze specjalistą.
  • Odpowiedz