Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jakie są najlepsze lokalizacje w #warszawa obecnie do kupna #nieruchomosci pod względem cena/jakość? Nie zależy mi na metrze. Ile obecnie to uczciwa cena za m2? 13/14 tysięcy? Mowa o mieszkaniu dwupokojowym 40-45 m2 z miejscem postojowym.

#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: 13-14k - sorry, nie jesteśmy w 2021 roku.

Szykuj 16-18k za metr, jeśli nie chcesz upośledzonego miejsca. Chcesz dodatkowo niewielki metraż, o taki walczysz z tymi od inwestycyjnych zakupów, więc może być nawet gorzej.

Najlepsze (zakładając dojazd samochodem i zerowe zainteresowanie metrem) to Stegny/Sadyba oraz Ursynów (byle nie taki bardzo głęboki) z uwagi na komfortowy, szybki dojazd do centrum i przyjemną okolicę, równiez pod kątem miejsc na wycieczki rowerowe,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wytrwały-filozof-16: W tej cenie możesz coś znaleźć na Bródnie, ale uważaj, bo połowa bloków w tej dzielnicy ma nieuregulowane grunty i nie założysz KW (stąd na całym obszarze są niższe ceny, niż w reszcie Wawy). I żeby zmieścić się w cenie do 15k/m2 będziesz musiał celować raczej w wielką płytę, bo już deweloperzy się cenią.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ursus Szamoty, 14-15k/m2 i 10 minut kolejką do centrum (+ czas dojścia na dworzec). Miejsce jest specyficzne, mnie się podoba takie gigantyczne, nowe blokowisko robione od zera. Za kilka lat jak skończą budować myślę, że będzie to fajne miejsce.
Ewentualnie Bemowo i osiedla wokół nowych stacji metra, jeśli lubisz metro.
  • Odpowiedz
  • 0
@Yuri_Yslin Śmiem się totalnie nie zgodzić.

Za 13 czy 14k bez problemu kupisz.

Dodatkowo Stegny czy sadyba? Akurat w okolicach dolinki mam znajomych z pracy i tam jest katastrofa jeśli chodzi o korki.
  • Odpowiedz
@piwakk: Kupisz w miejscu, gdzie nikt, kto zna to miasto nie chce mieszkać.

Ja na pewno bym nie chciał mieszkać tam, gdzie są mieszkania po 13k (w metrażu do 45). Znam Warszawę od podszewki, każdy kąt praktycznie.

Dodatkowo Stegny czy sadyba? Akurat w okolicach dolinki mam znajomych z pracy i tam jest katastrofa jeśli chodzi o
  • Odpowiedz
  • 0
@Yuri_Yslin No też się nie zgodzę. Znalazłem za 13+ przy niedźwiadku, uważam że bardzo spoko okolica.

Kiedyś jeździłem dolinka na Wawer i też były tragiczne korki.
  • Odpowiedz
Znalazłem za 13+ przy niedźwiadku, uważam że bardzo spoko okolica.

@piwakk: Uważam, że to beznadziejna okolica. To praktycznie Piastów lub Pruszków, tylko drożej i większe menelstwo tam mieszka. Dojazd z ursusa samochodem to dramat; pociągiem to klimaty jak z Pruszkowa, czekanie na nabitą i powolną SKM.

D--a, a nie Warszawa. I do momentu zbudowania M5 (linii na Ursus) się to nie zmieni. A M5 będzie za 30 lat.
  • Odpowiedz
  • 0
@Yuri_Yslin Nie no gdzie Pruszków xd to już znacznie dalej.
Komunikacja jak już jeżdżę to do centrum. Ale rzadko. Nie wiem, na moje obecne potrzeby zdecydowanie jak najbardziej ok.
  • Odpowiedz
  • 0
@Yuri_Yslin No znam miejsca gdzie blisko jest chlewionka tylko i tyle. A akurat zakupy w Kauflandzie lubię robić.

No ok, może być zapchana, ale ja tam wsiądę dwa razy na miesiąc albo raz. Praktycznie nie jeżdżę komunikacją. A juz na pewno nie w godzinach szczytu. Więc no nie widzę w tej kwestii problemu, tylko dobrą alternatywę do nie wiem autobusu. Jak jadę teraz do centrum od siebie z Woli, to tramwaj też
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: Dobra komunikacja (metro), brak starych bloków, dobry dojazd autem to za 45 m2 wychodzi ponad milion za stan deweloperski według tych wymagań.
  • Odpowiedz
@ArtBB: Niestety.

Blok z wielkiej płyty jest dla mnie na plus. Ciszej przede wszystkim.

@piwakk: No nie.. stary, rozumiem, że miałeś po prostu cichych sąsiadów, ale wielka płyta ma najgorszą tłumienność ze wszystkich materiałów budowlanych powszechnie stosowanych (poza 12cm BK), zwłaszcza w zakresie basu. Umcanie słychać trzy piętra dalej.

Rozumiem, że w Twojej sytuacji Niedźwiadek się sprawdza, spoko, rozumiem. Ale też nie masz takiem całkiem typowej widzę: nie
  • Odpowiedz